Ελεύθεροι με όρους οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γρέγος και Ζησιμόπουλος

Ελεύθεροι με όρους οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γρέγος και Ζησιμόπουλος

Ανακρίτριες και εισαγγελέας τους επέβαλαν καταβολή εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Ελεύθεροι με όρους οι χρυσαυγίτες βουλευτές Γρέγος και Ζησιμόπουλος
Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλους, που αντιμετωπίζουν το κακούργημα διεύθυνσης και έντασης εγκληματικής οργάνωσης.   

Ειδικότερα, μετά την απολογία τους στον κ. Γρέγο, ανακρίτριες και εισαγγελέας επέβαλλαν καταβολή εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  Ακόμη του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης συμμετοχής του σε πολιτικές συγκεντρώσεις της ΧΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γρέγος κατέθεσε υπόμνημα, ενώ φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των ανακριτριών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του και ότι δε μπορεί να κριθεί για τα πολιτικά, θρησκευτικά και ιδεολογικά του πιστεύω. 

Στον κ. Ζησιμόπουλο, οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας του επέβαλλαν καταβολή εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Βγαίνοντας από το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι βουλευτές έκαναν δηλώσεις με τον κ. Ζησιμόπουλο να τονίζει ότι ο «αγώνας της ΧΑ συνεχίζεται!». 

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι συρρονται σε ανάκριση οι βουλευτές της ΧΑ χωρίς να υπάρχει σε βάρος τους κανένα στοιχείο. «Εδώ θα έπρεπε να είναι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, αλλά για αυτούς καθάρισε ο Σαματάς με το κλείσιμο της Βουλής», είπε ο κ. Κασιδιάρης. 

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή, Ελένης Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε την Τετάρτη και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία, που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αν οι εφέτες ταχθούν με τη γνώμη των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης