Σταϊκούρας: Το επόμενο διάστημα η ρύθμιση για τα μισθολογικά των ενστόλων

Σταϊκούρας: Το επόμενο διάστημα η ρύθμιση για τα μισθολογικά των ενστόλων

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση για τους ενστόλους, απαιτούνται οι σχετικές πιστώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί στην παρούσα φάση λόγω του ότι η απόφαση εκδόθηκε το 2014

Σταϊκούρας: Το επόμενο διάστημα η ρύθμιση για τα μισθολογικά των ενστόλων
Για την άμεση κατάθεση ρύθμισης με την οποία η κυβέρνηση θα συμμορφώνεται και με την απόφαση του ΣτΕ που αφορά στα μισθολογικά των ένστολων, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή.

Ωστόσο, ο υπουργός εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός η εν λόγω δαπάνη δεν είχε προγραμματιστεί για το 2014 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ασάφειες για το αν τελικά οι ένστολοι θα δουν τα εισοδήματά τους να αποκαθίστανται πλήρως στο τρέχον έτος.

Κλείσιμο
Της δέσμευσης του υπουργού είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι ζητούν άμεση αποκατάσταση των μισθολογίων των ένστολων με διάταξη ανάλογη με αυτή που αφορά του δικαστικούς ενώ είναι ενδεικτική της δυσφορίας η δήλωση του κ. Ιορδάνη Τζαμτζή που είπε ότι «στέλνουμε λάθος μήνυμα στην κοινωνία όταν ξεκινούμε την αποκατάσταση από τα ψηλά προς τα χαμηλά».

Ωστόσο, η τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα -παρά τις όποιες ασάφειες- φαίνεται να ικανοποιεί τους «γαλάζιους» βουλευτές».

Ειδικότερα, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα δείξει την ίδια συνέπεια και συμμόρφωση με την απόφαση που αφορά τους ένστολους σημείωσε ότι «έπονται το επόμενο διάστημα ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την απόφαση του ΣτΕ που τους αφορούν».

«Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση εξετάζει τρόπους κάλυψης με διαφορετικούς τρόπους του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται», είπε, ενώ υπενθύμισε πως για τα σώματα ασφαλείας «δεν εφαρμόστηκαν ψηφισμένες περικοπές ενώ έλαβαν εφάπαξ βοήθημα και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις συντάξεις. Επομένως η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της».

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι η απόφαση του μισθοδικείου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των δικαστικών δεν υιοθετήθηκε άμεσα από την κυβέρνηση καθώς προηγήθηκε «η πρόβλεψη της σχετικής δαπάνης και στην συνέχεια πίστωσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Διαχείρισης 2015-2018 ώστε να μην προκληθεί υπέρβαση των δαπανών».

Νωρίτερα, ο κ. Τζαμτζής άφησε αιχμές για τους δικαστικούς και επικαλούμενος την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων είπε «μόνο για τους δικαστικούς είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές; Το ΕΚΑΣ, το δώρο αγροτών οι περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων  ακόμα και η απόλυση καθαριστριών δεν ήταν αντισυνταγματικά;».

Απευθυνόμενος δε προς την κυβέρνηση είπε ότι «Πολιτικά εκπέμπεται λάθος μήνυμα ότι ξεκινά η αποκατάσταση από πολύ ψηλά ενώ έπρεπε να γίνει από τα χαμηλά και αυτό είναι λάθος».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης