Σαμαράς σε Λι Κετσιάνγκ: Δεν ξεχνάω ότι η Κίνα μας στάθηκε σε δύσκολες στιγμές

Σαμαράς σε Λι Κετσιάνγκ: Δεν ξεχνάω ότι η Κίνα μας στάθηκε σε δύσκολες στιγμές

«Οι σκιές της κρίσης διαλύονται σταδιακά», είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την χώρα μας

Σαμαράς σε Λι Κετσιάνγκ: Δεν ξεχνάω ότι η Κίνα μας στάθηκε σε δύσκολες στιγμές
Στη φιλία του ελληνικού και του κινεζικού λαού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Παρασκευή σε ελληνοκινεζικό φόρουμ για τη θαλάσσια συνεργασία, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών από τα αρχαία χρόνια μέσω της θάλασσας και τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει η κύρια πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη και λόγω της ισχυρής ναυτιλίας, αλλά και της καίριας θέσης της.

Όσον αφορά στις επενδυτικές συμφωνίες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αυτές που έχουν ήδη γίνει με εταιρείες όπως η ZTE και η HP και έκανε λόγο για ιδιαίτερα επιτυχημένη επένδυση της Cosco.
Κλείσιμο



«Και οι δύο λαοί μας έχουν ανάγκη από σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια ήταν το πιο ασταθές σημείο της περιοχής μας. Σήμερα η εικόνα έχει πλήρως αντιστραφεί και αναδεικνύεται ήδη σε σταθερό σημείο σε μία ανήσυχη περιοχή», είπε ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στον Κινέζο ομόλογό του είπε ότι η Κίνα «το απέδειξε» όταν στάθηκε στην Ελλάδα την ώρα της δικής της δυσκολίας.



«Αυτή η φιλία ήταν πάντα το συναίσθημα του ελληνικού λαού για τον κινεζικό λαό. Και είμαι σίγουρος ότι και ο κινεζικός λαός έχει το ίδιο αίσθημα φιλίας για τον ελληνικό λαό. Πάνω σε αυτήν τη φιλία θα χτίσουμε συνεργασία δημιουργική και ωφέλιμη για όλους μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη στήριξη των εταίρων της, βγαίνει από την κρίση και πως η οικονομία θα κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης.



Λι Κετσιάνγκ :«Οι σκιές της κρίσης διαλύονται σταδιακά»

Από την πλευρά του ο Λι Κετσιάνγκ είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση με το χρέος της, η Κίνα δεν δίστασε να τη βοηθήσει.

«Η φιλία αποδεικνύεται στα δύσκολα και η δική μας φιλία έχει δοκιμαστεί από τον χρόνο και τις δυσκολίες» συνέχισε ο Κινέζος πρωθυπουργός» και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα «οι σκιές της κρίσης διαλύονται σταδιακά», διαβεβαιώνοντας ότι η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα γιατί, όπως είπε, είναι σαν να βοηθά τον εαυτό της.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης