ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα ενότητας από Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα ενότητας από Τσίπρα

Με αναφορά ακόμα και στο παράδειγμα της ΕΔΑ, ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι, να επικρατήσει ενωτική διάθεση και να τεθεί το κόμμα σε εκλογική εγρήγορση

Ομιλία  Παπακωνσταντίνου στην Οικονομική σχολή του Λονδίνου
ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα ενότητας από Τσίπρα
Έκκληση προς όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσουν τους τόνους και να επιδείξουν την απαιτούμενη ενωτική διάθεση, ώστε να είναι το κόμμα έτοιμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εκλογικές αναμετρήσεις σύντομα, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε τον κίνδυνο να πάει χαμένη η μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και μάλιστα έκανε αναφορά στο παράδειγμα της ΕΔΑ.

Δείχνοντας αρκετά ενοχλημένος από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την έντονη διάθεση για κριτική από πολλές πλευρές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων.

Προέβλεψε και πάλι εκλογές για το ερχόμενο φθινόπωρο και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της προγραμματικής προετοιμασίας του κόμματος.

Για το επίμαχο θέμα της στρατηγικής των συνεργασιών, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας Δημοκρατικής, Προοδευτικής και Ριζοσπαστικής συμμαχίας, που θα έχει στόχο να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.
Κλείσιμο

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Για την εσωκομματική ανασυγκρότηση προανήγγειλε εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και προϊδέασε για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της κομματικής ιεραρχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης