Μπούκουρας: Έχω κατάθλιψη, έχω χάσει 20 κιλά

Μπούκουρας: Έχω κατάθλιψη, έχω χάσει 20 κιλά

Αρνείται την κατηγορία της κατοχής πυροβόλου όπλου - «Μόνο δύο άνθρωποι σε όλη την Κόρινθο έχουν καταθέσει εις βάρος μου» αναφέρει στο 40σέλιδο υπόμνημά του ο προφυλακισμένος βουλευτής

Μπούκουρας: Έχω κατάθλιψη, έχω χάσει 20 κιλά
«Πάσχω από κατάθλιψη και λαμβάνω θεραπευτική αγωγή... όσο όμως διαρκεί η άδικη προφυλάκισή μου και βρίσκομαι έγκλειστος των φυλακών, το πρόβλημα υγείας μου γιγαντώνεται, αντί να θεραπεύεται και πλέον έχω φτάσει να απωλέσω, λόγω της απώλειας όρεξης που συνοδεύει την κατάθλιψη, 20 κιλά».

Με τη φράση αυτή κλείνει το 40σέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα από τις φυλακές Ναυπλίου στο Εφετείο, για να απολογηθεί για την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που για το αδίκημα αυτό αφέθηκε ελεύθερος, αλλά οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της ΧΑ, στο απολογητικό του υπόμνημα επαναλαμβάνει κατ' αρχάς πως ουδέποτε υπήρξε Χρυσαυγίτης ή υποστηρικτής του εν λόγω κόμματος (!) και ότι προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ ήμουν ένα "ξένο σώμα" -αποδεικνύεται και από τη μετέπειτα διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα» αναφέρει στο υπόμνημά του, ενώ, σε ό,τι αφορά στην ανεξαρτητοποίησή του, επισημαίνει: «Προτίμησα να έρθω και να απολογηθώ τον Ιανουάριο, έχοντας την ιδιότητά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και να μην δηλώσω την επιθυμία μου να ανεξαρτητοποιηθώ πριν την απολογία μου, διότι σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελα η πράξη μου αυτή, η οποία θα λάμβανε και ως είναι φυσικό τεράστια δημοσιότητα, να επιβαρύνει το κλίμα και να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος που απολογούνταν μαζί με μένα, τους κ.κ. Γερμενή και Ηλιόπουλο».

Σε ό,τι αφορά τις σε βάρος του καταθέσεις, ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρει πως μόνο δύο άνθρωποι απ' όλη την Κορινθο κατέθεσαν εις βάρος του.
Κλείσιμο

Όπως μάλιστα αναφέρει, τους έχει μηνύσει για ψευδορκία και αφήνει να εννοηθεί ότι στράφηκαν εναντίον του, διότι τους στέρησε με την εκλογή του ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την έδρα που καταλάμβανε παραδοσιακά στην Κορινθία το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στ. Μπούκουρας αρνείται την κατηγορία της κατοχής πυροβόλου όπλου, με σκοπό τον παράνομο ανεφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης.

Και αναφέρει: «Οι Αρχές εξέδωσαν κανονικά για την καραμπίνα, άδεια κυνηγετικού όπλου, ακριβώς γιατί είναι κυνηγετικό όπλο, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος και παρότι γνώριζαν ότι κατασκευαστικά η καραμπίνα αυτή πωλείται στα καταστήματα, έχοντας χωρητικότητα 66 και ουχί 3 φυσιγγίων που προβλέπει ο νόμος γα τα σχετικά όπλα στην Ελλάδα, χωρίς να είναι δική μου ευθύνη αυτό».

Ακόμη, τονίζει: «Κατείχα, όπως οι περισσότεροι επαρχιώτες που έχουμε ως χόμπι το κυνήγι και κατοικούμε στα χωριά μας, μια κυνηγετική καραμπίνα. Προς Θεού, είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι την κατείχα με σκοπό να τη διαθέσω σε οργάνωση, με σκοπό αυτή να διαπράξει εγκλήματα; Τί είμαι, τέλος πάντων, κάποιος επικίνδυνος κακούργος, κανένας εγκέφαλος εμπορίας όπλων; Μια κυνηγετική καραμπίνα κατείχα, η οποία είχε χωρητικότητα δυο παραπάνω φυσίγγια, λόγω του ότι δεν είχε τοποθετηθεί ο μειωτήρας φυσιγγίων, επειδή αυτή την είχα στην οικία μου. Μην ισοπεδώσουμε τα πάντα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης