Μπούκουρας: Είμαι νεκρός, θέλω να πάω στα παιδιά μου

Μπούκουρας: Είμαι νεκρός, θέλω να πάω στα παιδιά μου

Υποστήριξε ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας
- Δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτριών 

Μπούκουρας: Είμαι νεκρός, θέλω να πάω στα παιδιά μου
Δεν δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν οι ειδικές ανακρίτριες, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωτικά για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Μπούκουρας ανέφερε ενώπιον των ανακριτριών: «Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις σας και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες. Δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο».

Ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε ακόμη στις ανακρίτριες: «Αρνούμαι να σας απαντήσω. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω, θέλω να πάω στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος, φανταστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής, δεν έχω κάνει τίποτα και το απέδειξα. Είμαι νεκρός, είμαι ένας άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Ελεγα αυτά που μου έλεγαν. Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί μου. Γιατί είμαι στη φυλακή;».  

Σε δήλωσή του ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ο δικηγόρος του, κ. Αλεξης Κούγιας, χαρακτήρισε την ανάκριση Ιερά Εξέταση λέγοντας ότι «ζητήθηκε από τον Στάθη Μπούκουρα να μιλήσει για άλλους κατηγορουμένους, για πράγματα που δεν γνωρίζει, με αντάλλαγμα την ελευθερία του». 

Κλείσιμο
«Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι ο εντολέας μου. Δεν έχω ξαναδεί πιο απάνθρωπη ανάκριση», είπε ο δικηγόρος ο οποίος καταφέρθηκε κατά της ανακρίτριας Κλαπα. 



Γραπτή δήλωση Μπούκουρα 
Στη γραπτή δήλωση που υπέβαλε ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής αναφέρει:
«Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου , γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις σας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της ανακριτικής διαδικασίας».

Δείτε εδώ την απολογία του

Για την συγκεκριμένη κατηγορία, δηλαδή την παράνομη οπλοκατοχή, ο Στάθης Μπούκουρας αφέθηκε ελεύθερος, πλην όμως, μετά το πέρας της απολογίας του, επέστρεψε στις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται προσωρινά για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν στις 6 Ιουνίου ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 του μήνα ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 και 13 Ιουνίου η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ στις 16 Ιουνίου ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης