Λόγω... Πολύδωρα η ανεξαρτητοποίηση Καπερνάρου από το κόμμα Καμμένου

Λόγω... Πολύδωρα η ανεξαρτητοποίηση Καπερνάρου από το κόμμα Καμμένου

«Ενοχλημένος» από κοινή εμφάνιση Καμμένου με Πολύδωρα - Δηλώνει ότι δεν θα συνεργαστεί με άλλο κόμμα

ΑΕΚ: Χτύπησε και ο Λεονάρντο...
Λόγω... Πολύδωρα η ανεξαρτητοποίηση Καπερνάρου από το κόμμα Καμμένου
Μετά την εκλογική καθίζηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις ευρωεκλογές, ο Πάνος Καμμένος δέχεται ακόμη ένα αιφνιδιαστικό πλήγμα, καθώς ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την ώρα που φαινόταν ότι μπορούν να ξεπεραστούν «αναίμακτα» οι ισχυροί κλυδωνισμοί που προκάλεσε το εκλογικό στραπάτσο, ο κ. Καπερνάρος έριξε τη «βόμβα».

Ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος, που δεν είχε αντιληφθεί έως εκείνη την στιγμή τις προθέσεις του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καπερνάρος δήλωσε βαθύτατα «πικραμένος» και κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο ότι δεν του παρείχε την απαραίτητη στήριξη στον προεκλογικό αγώνα για το Δήμο Αθήνας.

Παρουσίασε μάλιστα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Καμμένος προχώρησε σε κοινή εμφάνιση με τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα σε παρουσίαση βιβλίου, επισημαίνοντας ότι ο δεύτερος είχε εκφράσει την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη.
Κλείσιμο

Σημείωσε, δε, ότι κανείς από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν φρόντισε να εμφανιστεί σε διάφορες προεκλογικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε.

Πάντως, έπειτα από σχετική ερώτηση συναδέλφων του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα.

Αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Καπερνάρου, οι 14 εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝΕΛ κατέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής, για να κάνουν «on-camera» δήλωση και να επισημάνουν με τον τρόπο αυτό ότι παραμένουν ενωμένοι. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη κίνηση είχαν κάνει και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν δημοσιεύματα ήθελαν και πάλι το εσωτερικό των ΑΝΕΛ να μαστίζεται από εσωκομματικές έριδες. Από τότε όμως έως σήμερα έχουν αποχωρήσει τρεις βουλευτές.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι «για κάθε έναν που φεύγει, γινόμαστε πολλοί περισσότεροι».

Σε δήλωση για την ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει:

Σήμερα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τους λόγους, ειδικούς και γενικούς, που με οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, τους ανέλυσα και τους αιτιολόγησα κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν εμπεριέχουν, ούτε σαν σκέψη, τη συνεργασία μου με άλλο κόμμα. Παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν έπαιξα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω τώρα, άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Κουίκ - Χαϊκάλης: «Είναι βλαπτικό να φαινόμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ»

Να στρέψουν την πολιτική πυξίδα προς την Κεντροδεξιά κάλεσαν τον κ. Πάνο Καμμένο τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αποδίδοντας την εκλογική τους καταβαράθρωση στα ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο κ. Παύλος Χαϊκάλης εξήγησε ότι το κόμμα πρέπει να αποκτήσει σαφή και ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική προς την κεντροδεξιά.

Σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο χώρο πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές συμμαχίες, ενώ υποστήριξε πως οι συμμαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ «θολώνουν» το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης.

Με τη συγκεκριμένη άποψη συμφώνησε και ο κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος φέρεται να είπε πως «είναι βλαπτικό να φαινόμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».  

Να δέχεται τις παρατηρήσεις των βουλευτών έδειξε ο κ. Καμμένος, που σημείωσε, όμως, πως για τις συνεργασίες, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να υπάρξουν συμπλεύσεις με μνημονιακά κόμματα.

Υπό αυτά τα δεδομένα ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει διάλογος με το ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο εθνικό συμβούλιο του κόμματος, στις 14-15 Ιουνίου, όπου και θα οριστεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τις ριζικές αλλαγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης