Σταύρος Θεοδωράκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε

Σταύρος Θεοδωράκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε

Σαφέστατος ως προς τις βλέψεις του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ακόμα ότι στόχος είναι οι συνεργασίες, βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης, ότι δεν θα είναι στην πολιτική για όλη του τη ζωή, ενώ αποκάλυψε και τι έχει μέσα το σακίδιό του, που δεν αποχωρίζεται ποτέ

Σταύρος Θεοδωράκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε
Με μια μικρή αμηχανία ο Σταύρος Θεοδωράκης κάθισε απόψε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ήταν αυτός στη θέση του συνεντευξιαζόμενου και μάλιστα ως αρχηγός κόμματος. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «360 μοίρες» και μίλησε στη Σοφία Παπαιωάννου για τις θέσεις, τις βλέψεις και τους στόχους που έχει ορίσει ως αρχηγός και επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι».

«Θέλουμε να κυβερνήσουμε», ήταν η άμεση και ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε στο ερώτημα αν θα συμμετάσχει «Το Ποτάμι» στις εθνικές εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει τον εαυτό του Πρωθυπουργό, καθώς στόχος του είναι οι συνεργασίες. «Θα μιλήσουμε με όποιους μας υποδείξουν οι πολίτες από τις κάλπες» σημείωσε και ξεκαθάρισε πως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που «ασφυκτιούν στα κουστούμια» και θέλουν να αλλάξουν την πορεία του κόμματός του. «Συνομιλητές μας μπορούν να είναι όλοι όσοι σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε, αποκλείοντας τη Χρυσή Αυγή.

Επεσήμανε την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα και χαρακτήρισε το ποσοστό της «προσβλητικό για το πολιτικό σύστημα και την Ευρώπη». 

Όσον αφορά στα οικονομικά του νέου κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε πως «Το Ποτάμι» επανέφερε τα κουπόνια: «Μπορεί ο καθένας να μας βρει και να πάρει από τα μπλοκάκια που έχουμε θεωρήσει 5 ευρώ, 10 ευρώ, 50 ευρώ ή και 100 ευρώ για τους πιο πλούσιους». Ήταν επίσης σαφής ως προς το αν θα δεχτεί χρηματικές προσφορές από κάποιον επιχειρηματία «Όχι, θα του εξηγήσω πως εγώ θα το κάνω αλλιώς».

Σε ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχτηκε σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως έκανε τη δουλειά του και μια πολύ καλή εκπομπή: «Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής διογκώθηκε επειδή δημιούργησε μύθο με την απουσία της» σημείωσε, υπερασπιζόμενος την επιλογή του να φιλοξενήσει στελέχη της και να τους πάρει συνέντευξη.
Κλείσιμο

«Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ ως τα 16 μου» αποκάλυψε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», αλλά αρνήθηκε πλέον κάθε «ανάμειξη» με το συγκυβερνόν κόμμα, συμπληρώνοντας «ήταν πολύ παλιά, με διέγραψαν για τις επαναστατικές μου ιδέες και έχει πλέον παραγραφεί». 

Σε απάντηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως στηρίζει συγκεκριμένα την δικαστική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, ενώ αναφερόμενος στο αν υπάρχει κάποιος που τον στηρίζει και που τον έχει βάλει μπροστά, απάντησε πως η απάντηση στην ερώτηση αυτή χρειάζεται… ψυχίατρο: «Μόνο αυτός θα εξηγήσει γιατί εγώ στα 50 μου να δεχτώ να γίνω αχυράνθρωπος κάποιου, ενώ είμαι πετυχημένος δημοσιογράφος και επιχειρηματίας».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε τη... μεγάλη αποκάλυψη: Άνοιξε το περίφημο σακίδιο που δεν αποχωρίζεται ποτέ και έδειξε στην κάμερα τι περιέχει! Πολλά κόκκινα μπλοκάκια και στυλό, υπολογιστή, κουπόνια για Το Ποτάμι, γυαλιά, αλλά και πολλά αποκόμματα, καθώς όπως δήλωσε «Τα αγαπώ τα αποκόμματα, στην εποχή του Ίντερνετ εγώ ζω με αποκόμματα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης