Ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας στο θέμα Χ.Α. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας στο θέμα Χ.Α. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ τα μέλη της συμφώνησαν ότι … διαφωνούν - Κασιδιάρης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ουρά της κυβέρνησης Σαμαρά» - Σήμερα στις 13:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας στο θέμα Χ.Α. από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλιών των βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος από την μια και καταγγέλλοντας από την άλλη κυβερνητικές μεθοδεύσεις που στοχεύουν να θέσουν το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου εκτός νόμου.

Παρά ταύτα, αναμένονται ισχυρές διαφοροποιήσεις τουλάχιστον ως προς τις άρσεις ασυλιών καθώς ήδη αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Μ. Γλέζος, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Αλ. Μητρόπουλος, Στ. Παναγούλης, Π. Κουρουμπλής και Ι. Μιχελογιαννάκης έχουν προαναγγείλει διαφοροποιήσεις κατά την σχετική ψηφοφορία (σ.σ. πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα).

Κλείσιμο
Ειδικότερα, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ που στόχευε στο να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι πιθανές αποκλίσεις από την κεντρική γραμμή για το εν λόγω ζήτημα, τελικά τα μέλη της συμφώνησαν ότι … διαφωνούν.

Πιο αναλυτικά,  η πλειοψηφία αποφάσισε να εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ψηφιστεί η άρση ασυλίας των Χρυσαυγιτών, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό.  Δηλαδή, εφόσον προηγηθούν οι ακροάσεις των βουλευτών τόσο στη Βουλή αύριο, για όσους είναι ελεύθεροι, όσο και στον Κορυδαλλό την Τρίτη για τους έγκλειστους -και στο βαθμό, βεβαίως, που δεν θα προκύψει κάτι διαφορετικό από τις ακροάσεις αυτές. Όμως, όσοι κατά κατά το παρελθόν είχαν εκφράσει ενστάσεις επι του συγκεκριμένου, επέμειναν σε αυτές. Συμφώνησαν όμως όλοι πως πρέπει να υπάρξει συνολική πολιτική τοποθέτηση, όταν το θέμα της Χρυσής Αυγής συζητηθεί στην Ολομέλεια.  Συγκεκριμένα, να καταγγελθούν κυβερνητικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες που στοχεύουν στο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Ηλ. Κασιδιάρης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ουρά της κυβέρνησης Σαμαρά»

Πάντως, η απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως απογοήτευσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι «κυβερνητικών μεθοδεύσεων» εναντίον τους.

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε και επίσημα την πολιτική του καταδίκη. Έγινε και επίσημα ουρά της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά στις παράνομες μεθοδεύσεις κατά της Χρυσής Αυγής». Υποστήριξε πως υπάρχουν «μεθοδεύσεις που πηγάζουν από ξένα κέντρα» και συμπλήρωσε ότι «Δεν είναι τυχαίες οι συναντήσεις προ ημερών του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Τσίπρα με τον επικεφαλής του σιωνιστικού λόμπυ των ΗΠΑ, Δαϋίδ Χάρρις, ο οποίος έδωσε ευθείες εντολές. Θέλουν να φυλακίσουν όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να περνούν χωρίς πλειοψηφία τα παράνομα μνημονιακά τους μέτρα. Μας πολεμούν, γιατί είμαστε η μόνη φωνή που αντιστέκεται στην ξενοκρατία».

Επιτροπή Δεοντολογίας

Πέραν αυτών, πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα (13:00) συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να συζητηθούν οι αιτήσεις για την άρση ασυλίας των μελών της ΧΑ που είναι ελεύθεροι. Πρόκειται για τους κ.κ. Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μίχο για τους οποίους οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση θα τους ασκήσουν δίωξη για οπλοκατοχή και για τους Μ. Αρβανίτη, Δ. Κουκούτση, Κ. Μπαραμπαρούση, Ε. Ζαρούλια, Α. Γρέγο, Π Ζησιμόπουλο, Χ. Αλεξόπουλο, Ν Κούζηλο και Α Ματθαιόπουλο προκειμένου να τους ασκήσουν δίωξη για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τους προφυλακισμένους της Χ.Α. επι νέων αιτήσεων ασυλίας που αφορούν αδικήματά οπλοκατοχής και αρχαιοκαπηλίας εάν ο εισαγγελέας δεν χορηγήσει άδεια στους υπόδικους να εμφανιστούν στην Βουλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης