Τζαμτζής: «Προβληματίζουν οι όροι της νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών»

Τζαμτζής: «Προβληματίζουν οι όροι της νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών»

«Προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ έχουν ανακτηθεί οι μετοχές από το κράτος σε Α τιμή θα πωληθούν σε χαμηλότερη προς ιδιώτες», είπε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής 

Τζαμτζής: «Προβληματίζουν οι όροι της νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών»
Προβληματισμό για το φημολογούμενο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τους όρους της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής διευρύνοντας την ομάδα βουλευτών της συγκυβέρνησης που κρατούν επιφυλακτική στάση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο βουλευτής μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει για το νέο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών είπε «μετά την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών γίνεται συζήτηση να περάσουν οι μετοχές σε ιδιώτες. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο: προβληματίζει το γεγονός – και το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ - ότι ενώ έχουν ανακτηθεί οι μετοχές  από το κράτος σε Α τιμή θα πωληθούν σε χαμηλότερη προς ιδιώτες» και πρόσθεσε «αυτό είναι τεράστιο ζήτημα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι πληροφορίες του οικονομικού ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες ενδεχομένως να κατατεθεί στην Βουλής εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Πάντως, η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν παρίσταται, θα κληθούν να απαντήσουν όμως ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Παπαδάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών  Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν τοποθετήθηκε επί του συγκεκριμένου θέματος, το έκανε όμως η κυρία Νάντια Βαλαβάνη λέγοντας ότι «με τα μέτρα που φαίνεται να λαμβάνονται για την ανακεφαλαιοποίηση θα υπάρξει μεγάλη χασούρα για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη σημείωσε «Αντι να διαθέσουμε το μαξιλάρι του ΤΧΣ για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών φαίνεται ότι με αυτές τις «συναλλαγές»  που πραγματοποιούνται οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη χασούρα. Δεν φαίνεται οι τράπεζες να αυξάνουν την χρηματοδότηση προς την πραγματική οικονομία  και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αναχρηματοδοτηθούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης