Βούτσης: Να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός, η Χρυσή Αυγή

Βούτσης: Να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός, η Χρυσή Αυγή

Το απαγορεύει και το Σύνταγμα, να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Βούτσης: Να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός, η Χρυσή Αυγή
«Η δικιά μας θέση είναι σαφής: η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμου και όσοι εμπλέκονται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες θα πρέπει να υποστούν ό,τι η Δικαιοσύνη αποφασίσει. Άλλο αυτό και άλλο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το απαγορεύει και το Σύνταγμά μας».

Αυτή είναι η νέα δήλωση του Νίκου Βούτση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖα που πορκάλεσε θύελλα αντιδράσεων την περασμένη εβδομάδα, όταν δήλωσε ότι πρόκειται για «μεθόδευση της κυβέρνησης» η «εκστρατεία» κατά της Χρυσής Αυγής. 

Κλείσιμο
Ο κ. Βούτσης σημειώνει ακόμα ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν θα εξεταστεί, τελικά, αυτή την εβδομάδα το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή.

Σχολιάζοντας κυβερνητικές θέσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να «φλερτάρει» με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βούτσης δηλώνει: «Αυτά είναι για γέλιο και το καταλαβαίνει ο καθένας. Εάν υπάρχει μία δύναμη, είναι η Αριστερά. Έγκαιρα, όταν αράχνιαζαν οι 32 φάκελοι στα συρτάρια των κυβερνητικών αξιωματούχων, είχαμε πει ότι πρόκειται περί διφυούς κόμματος, που ταυτόχρονα είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, και έχουμε δώσει μάχες και μέσα στην ίδια την κοινωνία και με τις δομές της αλληλεγγύης και με τα αντιφασιστικά μέτωπα».

Η συνέντευξη του Νίκου Βούτση, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής:

Ερ: Κύριε Βούτση, το θέμα της άρσης ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει έρθει με έντονο τρόπο στην επικαιρότητα. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Δεν θα εξεταστεί, τελικά, αυτή την εβδομάδα αυτό το ζήτημα, απ΄ό,τι πληροφορήθηκα. Η δικιά μας θέση είναι σαφής, ότι η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμου και όσοι εμπλέκονται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες θα πρέπει να υποστούν ό,τι η Δικαιοσύνη αποφασίσει. Άλλο αυτό και άλλο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το απαγορεύει και το Σύνταγμά μας. Με αυτή την έννοια εξετάζουμε το πόρισμα, το οποίο μας έχουν στείλει οι εισαγγελείς και για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα πάρουμε θέση σε αυτό το ζήτημα, όταν έρθει και πριν να έρθει το θέμα προς συζήτηση. Σας επαναλαμβάνω ότι δεν θα έρθει αυτή την εβδομάδα για συζήτηση στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, μένουμε σταθερά στο να τεθούν ενώπιον του νόμου και τη Δικαιοσύνη να μην την εμπλέκουν σε καμιά περίπτωση με πολιτικά παιχνίδια, διότι υπάρχει ένα ικανό μέρος κυβερνητικών αξιωματούχων -και δημοσιολογούντων- που απ΄ό,τι φαίνεται σκέφτονται να θέσουν τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Θα ήταν μεγάλο λάθος. Στο δικαιακό μας σύστημα κανείς δεν υποτάσσεται σε ποινές ποινικές και σε κολάσιμες καταστάσεις παρά μόνο για ενέργειες και όχι για απόψεις ή ιδέες.   

Ερ: Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι βρήκατε αφορμή να φλερτάρετε με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αφού όλοι γνωρίζουν ότι είναι ακραίοι, αλλά απελπισμένοι. Πόσο ευσταθεί αυτή η κατηγορία;

Απ: Αυτά είναι για γέλιο και το καταλαβαίνει ο καθένας. Εάν υπάρχει μία δύναμη είναι η Αριστερά που έγκαιρα, όταν αραχνιάζαν οι 32 φάκελοι στα συρτάρια των κυβερνητικών αξιωματούχων, είχαμε πει ότι πρόκειται περί διφυούς κόμματος που ταυτόχρονα είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή και έχουμε δώσει μάχες και μέσα στην ίδια την κοινωνία και με τις δομές της αλληλεγγύης και με τα αντιφασιστικά μέτωπα. Αυτά τα λένε άνθρωποι, οι οποίοι ποτέ επί της ουσίας δεν έχουν συγκρουστεί με τον φασισμό. Τα ξεπερνάω εντελώς, δεν κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε για κάτι τέτοιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης