Στο στόχαστρο και η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Στο στόχαστρο και η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, η ΚΕΔΕ κέρδιζε προγράμματα που χρηματοδοτούνταν από το υπουργείο Απασχόλησης, το υπουργείο Υγείας και τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς.

Στο στόχαστρο και η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Οι αποκαλύψεις για τις τεράστιες επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε ΜΚΟ συνεχίζονται και παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς, όπως περιγράφει και στο πόρισμα της η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, περισσότερα από 100.000.000 ευρώ διοχετεύτηκαν σε πολλές οργανώσεις.

Τώρα, στο «στόχαστρο» μπήκε και η περίπτωση της οργάνωσης ΚΕΔΕ (Κέντρο Ερευνας και Δράσης) που ιδρύθηκε το 1988, αλλά έδρασε κυρίως το 1999, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η ΚΕΔΕ άλλαξε νομική μορφή και έγινε γυναικείο σωματείο, ενώ είχε αναπτύξει ήδη δράσεις με κορυφαία δραστηριότητα τη Winpeace, που αποτέλεσε την ειρηνευτική πρωτοβουλία γυναικών της Τουρκίας και της Ελλάδας, την οποία εμπνεύστηκε και προώθησε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», στο τιμόνι της ΚΕΔΕ, που στην περίοδο 2001-2004 συμμετείχε σε προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν μόνο από την ΥΔΑΣ με 1.050.000 ευρώ, ήταν η Θεοδώρα Κόκλα, ενώ στα μέλη του ΔΣ συμμετείχε και η Αμαλία Σκέπερς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έπειτα από τις εκλογές του 2009 η κυρία Κόκλα διορίστηκε περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η κυρία Σκέπερς διευθύντρια του Νοσοκομείου Κορίνθου, γεγονός που δεν εμπόδισε την ΚΕΔΕ να εκτελεί έργα χρηματοδοτούμενα από δημόσιους φορείς.
Κλείσιμο

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, η ΚΕΔΕ κέρδιζε προγράμματα που χρηματοδοτούνταν από το υπουργείο Απασχόλησης, το υπουργείο Υγείας και τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς.  Ακόμη, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης χρηματοδοτούνταν δράσεις από τον ΟΠΑΠ και ιδιωτικές εταιρείες, ενώ το 2011 (την περίοδο για την οποία ελέγχεται η διοίκησή του) χρηματοδότησε τη δράση της το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει και πως η Winpeace επικεντρώθηκε κυρίως σε δράσεις που αφορούσαν, απλώς και μόνο, τη διοργάνωση κάποιων συναντήσεων στην Τουρκία και στην Ελλάδα μικρών ομάδων γυναικών από τις δύο χώρες.

«Ψυχή» αυτών των συναντήσεων ήταν ο Μαργαρίτα Παπανδρέου, αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει για να διαλυθούν οι παρεξηγήσεις, να επανελεγχθούν αυτά τα προγράμματα τα οποία έχουν ήδη κλείσει και συγχρόνως να δημοσιοποιηθεί το συνολικό ποσό που έλαβε η συγκεκριμένη ΜΚΟ, από οποιονδήποτε κρατικό φορέα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης