Ρόντος: Δεν είναι δική μου η ΜΚΟ «Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών»

Ρόντος: Δεν είναι δική μου η ΜΚΟ «Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών»

Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανήκει η ΜΚΟ που έλαβε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το ποσό των 900.000 ευρώ την περίοδο 1999-2004 - Ο κ. Ρόντος είχε παραιτηθεί από το «Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών» από το 1996, προτού δηλαδή πάει στο ΥΠΕΞ δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου

Ρόντος: Δεν είναι δική μου η ΜΚΟ «Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών»
Σε σχέση με δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Άλεξ Ρόντος να έχει ευθεία σχέση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών», διευκρινίζεται ότι ο πρώην σύμβουλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου δεν είχε σχέση με τη συγκεκριμένη Οργάνωση την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας).

Ο κ. Ρόντος εργαζόταν στο «Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών», μια ανθρωπιστική οργάνωση που ανήκει στην ελληνορθοδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής από κοινού με τη ρωσική και τη σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ μέχρι το 1996. Από το έτος 1999 ο Άλεξ Ρόντος προσελήφθη στο υπουργείο Εξωτερικών από τον τότε υπουργό Γιώργο Παπανδρέουως σύμβουλος, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και αργότερα γενικός διευθυντής της ΥΔΑΣ που ήταν υπεύθυνη για την χρηματοδότηση ΜΚΟ. 

Από το 1999 μέχρι το 2004, η ΜΚΟ «Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών», έλαβε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών οικονομική βοήθεια περίπου 900.000 ευρώ και συγκεκριμένα: 100.366,85 ευρώ το 1999, 305.000 ευρώ το 2003 και 385.000 ευρώ το 2004. 

Ο κ. Ρόντος διευκρινίζει ότι από το 1996 που παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν είχε σχέση με το «Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών», ο οποίος χρηματοδοτούνταν από το ελληνικό κράτος και πριν από το 1999. Επισημαίνει μάλιστα ότι παρ' ότι δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη ανθρωπιστική οργάνωση για λόγους τάξης δεν υπέγραψε για τη βοήθεια που έλαβε η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από τα έτη 1999 μέχρι το 2004.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης