Στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα ο Βενιζέλος

Στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα ο Βενιζέλος

Στην Υπουργική Συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ουγγαρίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας


Στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα ο Βενιζέλος
Στη Βουδαπέστη θα βρεθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, καθώς θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad (V4).

Ειδικότερα, στην Υπουργική Συνάντηση θα συμμετάσχουν -εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας- οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας Visegrad (V4), η οποία αποτελείται από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Janos Martonyi, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν η πορεία των διμερών σχέσεων, ζητήματα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις (Ουκρανία, Δυτ. Βαλκάνια, Συρία).

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, θα παραστεί στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad V4+3, καθώς στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονται η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, καθώς και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας V4+3, μετά τη λήξη της συνάντησης. Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, θα παρακαθίσει στο γεύμα εργασίας της Υπουργικής Συνάντησης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, περιφερειακές εξελίξεις, ζητήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης