ΣΥΡΙΖΑ: Αφέθηκε να γιγαντωθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου επειδή κάποιοι είχαν όφελος διαχρονικά

ΣΥΡΙΖΑ: Αφέθηκε να γιγαντωθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου επειδή κάποιοι είχαν όφελος διαχρονικά

Ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου

ΣΥΡΙΖΑ: Αφέθηκε να γιγαντωθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου επειδή κάποιοι είχαν όφελος διαχρονικά
«Όχι μόνο δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να καταπολεμηθεί, αλλά το φαινόμενο της λαθρεμπορίας καυσίμων αφέθηκε να γιγαντωθεί επειδή κάποιοι είχαν όφελος διαχρονικά από τις συναλλαγές με τους μεγαλολαθρέμπορους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου.

«Η πρόσφατη εξάρθρωση δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων που επικοινωνιακά διαφημίστηκε από την κυβέρνηση σαν νίκη στον πόλεμο κατά της λαθρεμπορίας, παρά  τα θετικά της στοιχεία, έρχεται να αποκαλύψει με τον πιο ωμό τρόπο τη θλιβερή πραγματικότητα που χρόνια τώρα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Την ύπαρξη δηλαδή, ενός  παράλληλου σαθρού συστήματος νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων με πλοκάμια σε παράγοντες της αγοράς, διωκτικές αρχές, κρατικούς λειτουργούς και "συνδικαλιστές".

Ένα κύκλωμα που δημιουργήθηκε, λειτούργησε και δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί, όχι απλά με την ανοχή, αλλά ουσιαστικά και με την προστασία διεφθαρμένων νησίδων, του κρατικού μηχανισμού.

Επί χρόνια οι υπουργοί κηρύσσουν, τάχα, τον πόλεμο κατά της λαθρεμπορίας και εξαγγέλλουν μέτρα προσπαθώντας να αποκρύψουν την συνειδητή ανυπαρξία πολιτικής βούλησης ενάντια στη διαφθορά και τη σήψη.
Κλείσιμο

Όπως γνωρίζουμε, στο όνομα της εξυγίανσης της αγοράς, δεν διστάζουν ακόμα και να νομοθετούν υπέρ της παραβατικότητας, όπως για παράδειγμα ο νόμος περί δυνατότητας τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας πετρελαιοειδών στο εξωτερικό, νόμος που ουσιαστικά πριμοδοτεί τον παραβατισμό έναντι της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Οι υπηρεσίες δίωξης λαθρεμπορίας καυσίμων, αποστελεχωμένες,  χωρίς μέσα και κατευθύνσεις, διαβρωμένες με "επιλεγμένες" τοποθετήσεις,  λειτουργούν μόνο χάρη στην ευσυνειδησία  μερικών κρατικών λειτουργών ταγμένων στο καθήκον τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης