Κ. Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις στο δημόσιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους 45.000 υπαλλήλους του δημοσίου έχουν ελεγχθεί έχουν διοριστεί παράνομα άφησε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει επιτευχθεί και για πρώτη φορά στο δημόσιο γίνονται απολύσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους 45.000 υπαλλήλους του δημοσίου έχουν ελεγχθεί έχουν διοριστεί παράνομα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014

«Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας, αυτό δεν έγινε ποτέ, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι 200 που θα απολυθούν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ οι εργαζόμενοι που είναι νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα. 

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα στην προεκλογική κούρσα του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμο της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της λογικής των χρισμάτων.

Μάλιστα, για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δυο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών»

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να πει «στον κ. Κακλαμάνη ή σε οποιονδήποτε “μην κατέβεις” αν θέλει να κατέβει».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr