Τι κρύβει η κοινοβουλευτική σιγή του ΣΥΡΙΖΑ;

Τι κρύβει η κοινοβουλευτική σιγή του ΣΥΡΙΖΑ;

Απέφυγε να θέσει εντός της Ολομέλειας το μείζον ζήτημα της αύξησης της τιμής των διοδίων και δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που καθορίζει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τι κρύβει η κοινοβουλευτική σιγή του ΣΥΡΙΖΑ;
Σημάδια κοινοβουλευτικής οπισθοχώρησης εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση κρατώντας  σχεδόν ουδέτερη στάση σε δύο κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. 

Ειδικότερα, τόσο οι κοινοβουλευτικοί του εκπρόσωποι όσο και οι βουλευτές απέφυγαν να θέσουν εντός της Ολομέλειας το μείζον ζήτημα της αύξησης της τιμής των διοδίων αν και στο παρελθόν, για μικρότερης σημασίας θέματα απαιτούσαν εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Τα ερωτήματα και ο προβληματισμός για τους λόγους που επέβαλαν στον ΣΥΡΙΖΑ την συγκεκριμένη τακτική εντείνονται καθώς το ζήτημα των διοδίων πλήττει το σύνολο της κοινωνίας και υπό κανονικές συνθήκες θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει δε να επισημανθεί πως, αν και από το περασμένο Σαββατοκύριακο το θέμα της τιμής των διοδίων, οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία απασχολεί έντονα την επικαιρότητα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μίλησαν εντός Βουλής, αλλά δεν έχουν καταθέσει – για την ώρα τουλάχιστον – καμία σχετική ερώτηση! Μόνο ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης φρόντισε να παραστεί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες. 

Πάντως, έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι εξίσου «υποτονική» ήταν η συμπεριφορά του κόμματος κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που περιελάμβανε τις συμβάσεις των μεγάλων οδικών αξόνων και «απελευθέρωνε» τα αντίτιμα των διοδίων.
Κλείσιμο

Πέραν αυτού, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που καθορίζει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση των κυβερνητικών προθέσεων να γίνει ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές είχε προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου. Είναι δε ενδεικτικό ότι ακόμα και ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει ερώτηση με την οποία έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών», για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και για πρόκληση σημαντικών εκλογικών εξόδων.

Παρά ταύτα, όταν ήρθε το θέμα στην Βουλή απέφυγε να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αν και από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν ορισμένοι βουλευτές που εξέφρασαν επιφυλάξεις για την τελική τους στάση.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης