Άκης: Να «σκιστεί» η κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Άκης: Να «σκιστεί» η κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κλεμμένα

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σκιστεί και να προχωρήσει τις διαδικασίες» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ


Άκης: Να «σκιστεί» η κυβέρνηση να φέρει πίσω τα κλεμμένα
Ο Άκης ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο να προσπαθήσει να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα τα κλεμμένα!

Αυτό είναι και το δια ταύτα των δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους σε μία από τις διακοπές της διαδικασίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το πρωί κατέθεσε σε Ελβετούς εισαγγελείς παρουσία Ελλήνων ανακριτών που έχουν ερευνήσει το θέμα του «μαύρου» χρήματος στα εξοπλιστικά.

Κλείσιμο
Μιλώντας στους δημοσιογράφος ο πρώην υπουργός, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» και δωροδοκία από τα εξοπλιστικά, υπερτόνισε την ανάγκη οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις ελβετικές ώστε να γυρίσουν πίσω στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου χρήματα που έχουν μπλοκαριστεί στην Ελβετία.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σκιστεί (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) και να προχωρήσει τις διαδικασίες» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για την απολογία του Αντώνη Κάντα και τα όσα εκείνος κατέθεσε στους ανακριτές ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανέφερε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας διακεκριμένος εκπρόσωπος της Αεροπορίας που διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα μπορεί να λέει αυτά τα πράγματα. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, πέφτω από τα σύννεφα, αλλά να αναλάβει τις ευθύνες του».

Στην κατάθεσή του ο Άκης αρνήθηκε ότι είχε λογαριασμούς στην Ελβετία ή ότι άλλα πρόσωπα διαχειρίστηκαν δικούς του λογαριασμούς και ανέφερε ότι ο μόνος λογαριασμός που διατηρεί είναι αυτός στην τράπεζα UBS που είναι στο όνομα της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και στον οποίο όπως φέρεται να είπε έχουν κατατεθεί νόμιμα χρήματα.

Δικαστικές πηγές με αφορμή την έλευση του κλιμακίου των Ελβετών στην Ελλάδα τόνισαν ότι η συνεργασία των Ελλήνων ανακριτών με τους Ελβετούς ομολόγους τους είναι μέχρι τώρα άψογη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης