Άκης σε Ελβετούς εισαγγελείς: «Δικάστηκα με ψευδομάρτυρες»

Άκης σε Ελβετούς εισαγγελείς: «Δικάστηκα με ψευδομάρτυρες»

Ο Άκης Τσοχατζόπυλος μένει σταθερός στη γραμμή της άρνησης που έχει ακολουθήσει από την αρχή των ερευνών και υποστηρίζει ότι δε διαχειρίστηκε ποτέ λογαριασμούς τρίτων ή άλλοι δικούς του τραπεζικούς του λογαριασμούς

Άκης σε Ελβετούς εισαγγελείς: «Δικάστηκα με ψευδομάρτυρες»
«Δεν έχω προσωπικούς λογαριασμός στην Ελβετία, πλην αυτoύ στην τράπεζα UBS της συζύγου μου Βασιλική Σταμάτη, τον οποίο χρησιμοποιούσα διαχειριζόμενος νόμιμο χρήμα».

Αυτό φέρεται να υποστηρίζει ενώπιον του κλιμακίου των ελβετικών αρχών ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικασμένος σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος από τα εξοπλιστικά. Ο πρώην υπουργός μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να δώσει κατάθεση στο κλιμάκιο των Ελβετών οι οποίοι διενεργούν αυτοτελή έρευνα για τις τυχόν ευθύνες τραπεζιτών τους στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

Κλείσιμο
Μάλιστα για το σκοπό αυτό πήραν κατάθεση από τον Νίκο Ζήγρα εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Τώρα σε ό,τι αφορά στη σημερινή κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί ενώπιον των Ελβετών. Στη διαδικασία παρίστανται και οι Έλληνες ανακριτές Γ. Μαλλής και Ι. Σταυρόπουλος.

Ο Άκης Τσοχατζόπυλος μένει σταθερός στη γραμμή της άρνησης που έχει ακολουθήσει από την αρχή των ερευνών και υποστηρίζει ότι δε διαχειρίστηκε ποτέ λογαριασμούς τρίτων ή άλλοι δικούς του τραπεζικούς του λογαριασμούς. «Δικάστηκα με ψευδομάρτυρες» φέρεται να είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος εννοώντας προφανώς τον εξάδελφό του Ν. Ζήγρα ο οποίος ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του στη δίκη για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία διακοπή της διαδικασίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε από το γραφείο των ανακριτών για διάλειμμα και εκεί οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πώς εξελίσσεται η διαδικασία. «Εγώ τους ανακρίνω (σ.σ. τους Ελβετούς εισαγγελείς)» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού.

Αύριο το κλιμάκιο των Ελβετών πρόκειται να λάβει κατάθεση από τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, πλην όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται στο
Δρομοκαΐτειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης