Δένδιας: «Τραγική» η ποιότητα των μεταναστών μας - Τι είπε για το ελληνικό FBI

Δένδιας: «Τραγική» η ποιότητα των μεταναστών μας - Τι είπε για το ελληνικό FBI

«Οι τρομοκράτες χτυπούν πρώτα τους αδύναμους», είπε - Ο υπουργός μίλησε και για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Δένδιας: «Τραγική» η ποιότητα των μεταναστών μας - Τι είπε για το ελληνικό FBI
«Τραγική» χαρακτήρισε την ποιότητα των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλές δεκαετίες η Ελλάδα.

Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας είπε ότι η Ελλάδα διαφώνησε με  τη συνθήκη Δουβλίνο 3, δηλαδή τη λογική ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια.

«Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχονται οι Έλληνες «είναι τραγική».

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε, ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, τονίζοντας πως εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο.

«Αυτή είναι η δική μας ατυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας μίλησε επίσης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας
που ανακοινώθηκε χθες, λέγοντας ότι η ελληνική αστυνομία «φεύγει από την εποχή του Ηλία του 16ου» και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI!

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του ‘84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ‘50 και του ‘60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει», είπε ο υπουργός και έκανε λόγο για καθετοποίηση των δομών με μια αστυνομία για την ασφάλεια, κάτι σαν Ελληνικό FBI.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τρομοκρατία λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες.

«Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι. Οι πλούσιοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια... Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό», είπε, ενώ αναφορικά με την επικήρυξη των τρομοκρατών ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες.

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και αν
είχε πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Έπειτα από σχετική ερώτηση ο κ. Δένδιας είπε ότι έχει αρκετά γεμάτα τα χέρια του.

«Δεν χρειάζεται και κάτι άλλο έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις δίνει εντολές», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης