Κυρ. Μητσοτάκης: Και οι αστικές συγκοινωνίες υπό αξιολόγηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Και οι αστικές συγκοινωνίες υπό αξιολόγηση

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και μείωση προσωπικού  διευκρίνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης - «Κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας» με την αξιολόγηση μέχρι τώρα - Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εγκλογών

Κυρ. Μητσοτάκης: Και οι αστικές συγκοινωνίες υπό αξιολόγηση
Με τις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στα Νέα του ΣΚΑΪ. 

Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα προκύψουν μειώσεις προσωπικού, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι όπως όλα τα ΝΠΙΔ, έτσι και οι αστικές συγκοινωνίες είναι υπό αξιολόγηση. 

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους υπό κατάργηση φορείς, ο υπουργός σημείωσε πως εκτιμά «ότι θα υπάρξει κι άλλο κύμα φορέων (σ.σ προς κατάργηση), αλλά και παρεμβάσεις που περιορίζουν το μέγεθος των φορέων», ενώ οι φορείς που καταργούνται είτε έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, είτε το έργο τους μπορεί να καλυφθεί από κάποια άλλη δημόσια δομή. Χαρακτήρισε δε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως την «πρώτη ουσιαστική απόπειρα κατάργησης φορέων». 

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δημόσιων οργανισμών, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως «ένα ποσοστό υπάλληλων που τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί σε έξοδο από το δημόσιο εφόσον δεν απορροφηθεί», σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχει περιθώριο μείωσης προσωπικού στο δημόσιο. Συμπλήρωσε δε πως «έκανε κακό στο δημόσιο η μονιμότητα», αλλά το Σύνταγμα την προστατεύει και ο ίδιος κινείται στα πλαίσια του συντάγματος.  Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν είναι «κυνηγός απολύσεων, αλλά όλη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι μνημονιακή υποχρέωση». 

Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με ποσόστωση από εδώ και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πλέον ο αξιολογητής υποχρεώνεται σε συγκριτική αξιολόγηση, σημειώνοντας πως «κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όταν λέμε ότι όλοι παίρνουν τον άριστο βαθμό. Δεν μπορούμε να αντλήσουμε επί της ουσίας συμπεράσματα, η αξιολόγηση δεν επιτελούσε το σκοπό της όπως γινόταν»

Τέλος, σχετικά με ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η ΝΔ θα κερδίσει, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές; Ε, και; Ορίζεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί υποχρέωση για να γίνουν εθνικές εκλογές; Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία...» τόνισε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης