Νόμος του κράτους ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Νόμος του κράτους ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Καταψήφισε ο Βύρων Πολύδωρας και διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ - Τσίπρας στη Βουλή: Γίνεται ριφιφί, η κυβέρνηση κάνει αναδιανομή εισοδημάτων από τους φτωχούς στους πλούσιους - Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές να σταματήσουν το κρυφτούλι «διαφωνώ αλλά ψηφίζω»

Νόμος του κράτους ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Διπλή δοκιμασία για την κυβερνητική πλειοψηφία σήμερα στη Βουλή που αναμένονται δύο ψηφοφορίες για την έγκριση των σχεδίων νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε.

Καταψήφισε ο Πολύδωρας και διεγράφη από τη ΝΔ
Κλείσιμο

Η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ ολοκληρώθηκε και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων. Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος καταψήφισε και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος απουσίαζε.
Ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ Βύρωνας Πολύδωρας καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, διαφοροποιούμενος από την επίσημη κομματική γραμμή της ΝΔ.
Με επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς το προεδρείο της Βουλής ο κ. Πολύδωρας διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Από το ΠΑΣΟΚ επικαλούνται «ίωση» του κ. Κακλαμάνη.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ξανάρχισε η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς και η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περί τα μεσάνυχτα.



Τσίπρας: Ριφιφί στα εισοδήματα

Κάλεσμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να σταματήσουν το «κρυφτούλι του διαφωνώ αλλά ψηφίζω» και να εμποδίσουν «το ριφιφί της κυβέρνησης στην ιδιωτική περιουσία» απηύθυνε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προειδοποιώντας «να το ξανασκεφτείτε να μην γίνετε συνένοχοι στο έγκλημα αλλιώς το καλό κουράγιο θα σας χρειαστεί».

Υποστήριξε ότι τα δύο νομοσχέδια που καλείται να ψηφίσει σήμερα το Σώμα της Βουλής δίνουν «την χαριστική βολή… ολοκληρώνουν τον κύκλο της εσωτερικής υποτίμησης με δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας».

Αναφέρθηκε στο πρόσφατο προσχέδιο της ευρωπαϊκής επιτροπής για την «αποτυχημένη δράση» της τρόικας στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Αντί να το κάνετε σημαία το προσχέδιο και να πείτε ότι δεν προχωράμε άλλο,  τα βρίσκετε με τον Τόμσεν. Κάνουμε έκκληση στον καθένα και κάθε μια να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών. Να σταματήσει το κοκτέιλ της  κλοπής της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

Επιπροσθέτως, αναφορικά με το ποινολόγιο του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς το χαρακτήρισε «τοκογλυφικό» και είπε: «Έψαξε ο πρωθυπουργός να κρυφτεί επικοινωνιακά ότι δήθεν δεν ήξερε και ότι ο κ. Στουρνάρας κινήθηκε εν αγνοία τους. Προτίμησε να δώσει την εικόνα της κυβέρνησης μπάχαλο. Περιμέναμε ότι θα ερχόταν ο Στουρνάρας και θα απέσυρε τα συγκεκριμένα άρθρα όμως τα υποστήριξε για να οδηγήσει σε επικοινωνιακό Βατερλό τον κ. Σαμαρά».

Βορίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Θέλετε να υφαρπάξετε την εξουσία

«Θωρακίζουμε τις καταθέσεις και το τραπεζικό σύστημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προτεραιότητα σας είναι να υφαρπάξετε την εξουσία έστω και με συνθήκες καταστροφής», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Θα σας αφήσουμε στις λενινιστικές σας αναζητήσεις. Θα σας αφήσουμε στη συζήτηση ευρώ ή δραχμή, και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χωρίς εσάς. Δεν σας χρειαζόμαστε» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης