Σκορδάς: Μονομερής ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς αν δεν υπάρξει συμφωνία

Σκορδάς: Μονομερής ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς αν δεν υπάρξει συμφωνία

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υφυπουργό, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων»

Σκορδάς: Μονομερής ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς αν δεν υπάρξει συμφωνία
Σε μονομερή νομοθετική λύση για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Τα παραπάνω δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, επαναβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Κλείσιμο
Ο κ. Σκορδάς αποκάλυψε επίσης ότι από το 2009, οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών που δεν έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω των υφιστάμενων προστασιών ανέρχονται σε περίπου 66.000. Όμως, ο κ. Υφυπουργό πρόσθεσε πώς το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας.

Διέψευσε ακόμη τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 30.000 κακοπληρωτές οδηγούν το σύνολο των πολιτών στην άρση των πλειστηριασμών.

Τέλος, ο κ. Σκορδάς διέψευσε τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης