Λαφαζάνης: «Ρεαλιστική διεκδίκηση, η μεγάλη διαγραφή του χρέους»

Λαφαζάνης: «Ρεαλιστική διεκδίκηση, η μεγάλη διαγραφή του χρέους»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για διαγραφή ιδιωτικού χρέους των «πολύ μικρών επιχειρήσεων και πολύ μικρών αγροτών» - Από αριστερή κυβέρνηση ο επόμενος προϋπολογισμός

Λαφαζάνης: «Ρεαλιστική διεκδίκηση, η μεγάλη διαγραφή του χρέους»
Την αποδόμηση των βασικών στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 αλλά και την γενικότερης τακτικής της κυβέρνησης έναντι των εταίρων επιχείρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επισήμανε μάλιστα πως το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί στον προϋπολογισμό και η απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών όπως το κατοχικό δάνειο «δεν εγείρει μόνο πολιτικές ευθύνες. Εγκληματείτε έναντι της χώρας».

Κλείσιμο
Αναφορικά με τις διεκδικήσεις που πρέπει να απαιτηθούν από την Ε.Ε. υποστήριξε ότι «δεν φθάνουν ημίμετρα για να ορθοποδήσει η χώρα, όπως είναι η επιμήκυνση αποπληρωμής ή μείωση των τόκων. Για να ανασάνει η χώρα απαιτείται διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους και αυτή πρέπει να είναι η διεκδίκηση. Και δεν είναι δυνατόν να το λένε όλοι εκτός της κυβέρνηση και της ΕΕ».

Πρόσθεσε δε ότι «η χώρα χρειάζεται μεγάλες τομές μια ρεαλιστική διεκδίκηση, τη μεγάλη διαγραφή χρέους που είναι δύσκολη, αλλά η μόνη που μπορεί να ανοίξει δρόμους. Χρειάζεται και γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους πολύ μικρών επιχειρήσεων και μικρών αγροτών. Χρειάζεται να πάρει τις τράπεζες άμεσο μέτρο η εθνικοποίηση τραπεζικού συστήματος. Χρειάζεται η χώρα άμεσα ρευστότητα για να υποστηρίξει το μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων και να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις μας. Για να γίνει αυτό χρειάζονται μεγάλες ρίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτές είναι ουσιαστικές προτάσεις για να πάμε μπροστά με σοσιαλιστικό ορίζοντα».

Επισήμανε ότι «τον προϋπολογισμό του 2013 τον ψήφισαν τρία κόμματα αυτόν μπορεί να τον ψηφίσουν δύο κόμματα, με βαριά καρδία. Ο επόμενος προϋπολογισμός δεν θα έρθει από αυτή την κυβέρνηση, θα κατατεθεί από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς κηδεμονία της τρόικας, χωρίς μνημόνια».

Τέλος, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός δεν χαρακτηρίζεται από πρωτογενές πλεόνασμα αλλά από «πλεόνασμα δυστυχίας, φτώχειας, εξαθλίωσης και τα τελευταία χρόνια πλεόνασμα συμπολιτών μας που πεθαίνουν από το κρύο. Η Ελλάδα πνίγεται από τα χρέη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης