Γ. Μαυραγάνης: O ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τις τραπεζικές καταθέσεις

Γ. Μαυραγάνης: O ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τις τραπεζικές καταθέσεις

Οπως παρουσιάζεται στα επίσημα κείμενά της στοχεύει στην επιβάρυνση «πάρα πολλών και όχι των οικονομικά ισχυρών, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή

Γ. Μαυραγάνης: O ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τις τραπεζικές καταθέσεις«Ο  ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φορολογήσει τραπεζικές καταθέσεις. Το λέει ξεκάθαρα προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομία και αβεβαιότητα στους πολίτες» ανέφερε ο  υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επικαλούμενος την ομιλία του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία μίλησε περι «φορολόγησης κινητού και ακίνητου πλούτου».

Ο υφυπουργός ανεβάζοντας για πρώτη φορά το θερμόμετρο στην ανιαρή πολιτικά συζήτηση για τον προϋπολογισμό επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι το φορολογικό της πρόγραμμα όπως παρουσιάζεται στα επίσημα κείμενά της και όπως εξειδικεύτηκε από τον κ. Τσακαλώτο στην Βουλή στοχεύει στην επιβάρυνση «πάρα πολλών και όχι των οικονομικά ισχυρών».
Κλείσιμο

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι «άκουσα προσεκτικά την ομιλία του Γενικού Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον Προϋπολογισμό, στην οποία προτάθηκε η φορολόγηση όλου του πλούτου, κινητού και ακίνητου με μεγάλο αφορολόγητο. Λίγους μήνες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2013 σε προτάσεις που ανάρτησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο διαδίκτυο για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα προτάθηκε η φορολόγηση κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κ.τ.λ θέτοντας παράδειγμα αφορολογήτου ορίου στις 300.000 ευρώ» και πρόσθεσε « Από αυτά προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Πρώτον, με την χρήση του όρου κινητός πλούτος – αν και μη δόκιμος νομικά καθώς το σωστό είναι κινητή περιουσία – το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραπέμπει,  όπως άλλωστε το είπε ξεκάθαρα τον περασμένο Μάρτιο, σε φορολόγηση καταθέσεων, μετοχών, μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αντικειμένων μεγάλης αξίας κ.τ.λ. Δηλαδή σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα φορολογήσει. Το λέει ξεκάθαρα,  προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην οικονομία και αβεβαιότητα στους πολίτες.

Δεύτερον, με τη φιλοσοφία αυτή προσθέτει την κινητή στην ακίνητη περιουσία ώστε να υπαχθεί το σύνολό της περιουσίας σε φορολόγηση, και έτσι να επιβαρύνονται παρά πολλοί και όχι μόνο οι οικονομικά ισχυροί.

Τρίτον, πρέπει να μας πει μας ξεκάθαρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση αν το αφορολόγητο θα είναι 300.000 ευρώ όπως αναφέρεται στον πρότασή της, για να γνωρίζουν πλήρως οι πολίτες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτον στην πρόταση αυτή για την φορολόγηση κινητής και ακίνητης περιουσίας θα περιληφθούν και οι επιχειρήσεις; Διότι δεν υπάρχει σαφής αναφορά.

Από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Είναι προτάσεις φορολόγησης τις οποίες δεν έχετε επεξεργαστεί ουσιαστικά και σε βάθος ενώ ταυτόχρονα γίνεται σαφές σε όλους ότι τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων θα αυξηθούν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης