Süddeutsche Zeitung: Ο Σαμαράς θα ζητήσει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Süddeutsche Zeitung: Ο Σαμαράς θα ζητήσει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

Μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης ή επιμήκυνση της αποπληρωμής τους θα ζητήσει από τη Μέρκελ ο πρωθυπουργός - Αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο η γερμανίδα καγκελάριος

Süddeutsche Zeitung: Ο Σαμαράς θα ζητήσει μέτρα ελάφρυνσης του χρέους
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης στην συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις 12:00 στην γερμανική καγκελαρία ο Αντώνης Σαμαράς και η Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με όπλο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα ζητήσει από την Μέρκελ μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης ή επιμήκυνση της αποπληρωμής τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας.

Κλείσιμο
Όπως τονίζει όμως το δημοσίευμα, η Μέρκελ θα κρατήσει σκληρή στάση επισημαίνοντας στην ελληνική πλευρά ότι παρόλο που έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, δεν έχουν γίνει ακόμη όλα όσα πρέπει. Από την πλευρά του βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στην καγκελάριο τα μέτρα που έχει πάρει έως τώρα η κυβέρνηση και θα επιμείνει σε διευκόλυνση όσον αφορά στο χρέος.

«Η Αθήνα ελπίζει σε χαμηλότερα επιτόκια ή σε μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής» γράφει η εφημερίδα αναφέροντας ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου το ελληνικό χρέος βρισκόταν στα 321,8 δισ. ευρώ ή 169% του ΑΕΠ, ενώ υπογραμμίζει ότι το Βερολίνο δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, παρά τους δημόσιους επαίνους της Μέρκελ για τις ελληνικές προσπάθειες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το θέμα της σημερινής συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά κατέχει περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών μέσων.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 τοπική ώρα ενώ οι κοινές δηλώσεις θα γίνουν αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης