Τρέχει να μπαλώσει την κριτική Γλέζου ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρέχει να μπαλώσει την κριτική Γλέζου ο ΣΥΡΙΖΑ

Αφού η Κουμουνδούρου τον είχε αντιμετωπίσει ως αντάρτη, τώρα τρέχει να εκφράσει το… σεβασμό της στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

Τρέχει να μπαλώσει την κριτική Γλέζου ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε μία ιδιότυπη διπλή επιχείρηση κατευνασμού προκειμένου να μετριάσουν τις αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ότι το κόμμα δεν έχει πειστικές απαντήσεις για τη χρηματοδότηση του προγράμματός του, επιδίδονται από το πρωί της Πέμπτης στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μία προσπαθούν να κατευνάσουν το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, που είναι φανερό ότι πνέει μένεα κατά της Κουμουνδούρου γιατί τον λοιδόρησε που απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της χρυσής Αυγής, αρνούμενος να υπακούσει στην επίσημη κομματική γραμμή.

Από την άλλη  προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που απαντούν στο πού θα βρεθούν τα χρήματα για την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι, που βρήκαν ευκαιρία για δημοσιότητα χρησιμοποιώντας ευφυολογήματα, όπως ο συγγραφές και γνωστός αιρετικός της Κουμουνδούρου Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος παρομοίασε τον κ. Γλέζο με τον «γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...»!!! Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική» - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.

Ο κ. Τατσόπουλος, όπως και οι Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Παπαδημούλης οι οποίοι ήταν εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν δηλώσεις εξέφρασαν σε όλους τους τόνους την εκτίμησή τους και ον σεβασμό τους στην ιστορία και την προσφορά του κ.  Γλέζου. Και στη συνέχεια βέβαια προσπάθησαν να μετριάσουν τις εντυπώσεις από την παρέμβαση του πιο μαχητικού ίσως ενεργού πολιτικού, άλλοι με περισσότερη και άλλοι με λιγότερη επιτυχία.

Ο κ. Σκουρλέτης, εκφράζοντας την επίσημη άποψη του κόμματος  πήρε αποστάσεις από την κριτική Γλέζου λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό προσπαθεί και κάθε μέρα νομίζω το κάνει και με τον καλύτερο τρόπο να είναι όσο το δυνατό πιο πειστικός. Γι' αυτό και είναι εδραιωμένη πια η εκτίμησή μας ότι βρίσκει ανταπόκριση η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό κι εμείς είμαστε απ’ αυτούς που δεν φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή να κριθούμε από τον ίδιο το λαό, ο οποίος θα κρίνει και το βαθμό πειστικότητας του κάθε προγράμματος και του κάθε κόμματος».

Ο κ. Στατούλης από την πλευρά του έδειξε να συμμερίζεται αρκετά τις ανησυχίες του κ. Γλέζου λέγοντας ότι «στο κομμάτι αυτό των προγραμματικών επεξεργασιών έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση. Βεβαίως, η πρότασή μας επιδέχεται βελτιώσεων». Και παρέθεσε ορισμένες από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεύρεση χρημάτων: «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα από τους τόκους και τα χρεολύσια που θα περικοπούν, από μια δίκαιη φορολογική πολιτική που θα φορολογήσει τις offshore, όσους βρίσκονται στις λίστες καθώς και τους φοροφυγάδες που ποτέ δεν πλήρωσαν, καθώς και από τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών στο επίπεδο εκείνο, στο οποίο θα εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας και όχι τις μίζες διάφορων πολιτικών ή άλλων προσώπων».
Κλείσιμο

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει και τις προτάσεις που ετοιμάζει ο Μ. Γλέζος. Δεν παριστάνουμε τους τέλειους. Δεν μας ενοχλεί όταν κάποιος, είτε πολίτης είτε στέλεχός μας, μάς επισημαίνει κενά και αδυναμίες, διότι είναι στις προτεραιότητες του ίδιου μας του Συνεδρίου η επεξεργασία του προγράμματός μας, έτσι ώστε να γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης