Φώφη Γεννηματά: «Στόχος μας η βιωσιμότητα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»

Φώφη Γεννηματά: «Στόχος μας η βιωσιμότητα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε ΕΛΒΟ και ΕΑΣ

Φ. Γεννηματά:
Την ανάγκη να μείνουν σε λειτουργία οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας επισήμανε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, καλώντας παράλληλα τα κόμματα να στηρίξουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε ΕΛΒΟ και ΕΑΣ.

Πάντως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου, επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στην Ολομέλεια προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κώστα Τασούλα που απάντησε: «Έχετε δίκιο. Σας λέω λοιπόν να μην ψηφίσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να κλείσει το εργοστάσιο και να μην μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Η κυρία Γεννηματά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, περιέγραψε την δυσχερή κατάσταση των εταιριών αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς διοίκηση, με μηδενικές συμβάσεις και 87 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεις τα τελευταία 3 χρόνια και υπό έλεγχο για παράνομες ενισχύσεις.

Υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας, γι' αυτό και τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας συνεργάζονται προκειμένου να καταθέσουν ρεαλιστική πρόταση.

Σημείωσε δε ότι «Θέλουμε τα ΕΑΣ να αναδιαρθρωθούν» ενώ αναφορικά με την ΠΝΠ είπε ότι κατατέθηκε προκειμένου να πάρει μπροστά η εταιρία και να πληρωθούν συσσωρευμένα χρέη κυρίως του 2013, ώστε να ξεκινήσει από καθαρή βάση και να γίνει βιώσιμη.
Κλείσιμο

«Μόνος τρόπος για να σταματήσει η επίσχεση, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να συνεχίσουν να δίνονται πράγματα στον ελληνικό στρατό, ήταν να προσεγγίζουμε το θέμα μεσοπρόθεσμα, αφού ούτως ή άλλως πρόθεσή μας είναι να λυθεί συνολικά», είπε, παραδεχόμενη ότι συζητείται σοβαρά η παράταση της ΠΝΠ και η δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης