Ερωτήματα Βγενόπουλου για την καταστροφή της Λαϊκής Τράπεζας

Ερωτήματα Βγενόπουλου για την καταστροφή της Λαϊκής Τράπεζας

Ο ίδιος αναφέρει ότι αντιπαρέρχεται «τη συστηματική λάσπη για δήθεν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, Βατοπέδια κ.λ.π. που εκπορεύεται από εμπαθείς συκοφάντες και είναι πλέον ανάξια απαντήσεως»

Πακιστάν:Έχασαν τη ζωή τους πέντε μαχητές
Ερωτήματα Βγενόπουλου για την καταστροφή της Λαϊκής Τράπεζας
Ερωτήματα θέτει ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχετικά με το θέμα της καταστροφής της Λαϊκής Tράπεζας.

Σε γραπτή δήλωση του ο ίδιος αναφέρει ότι αντιπαρέρχεται «τη συστηματική λάσπη για δήθεν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, Βατοπέδια κ.λ.π. που εκπορεύεται από εμπαθείς συκοφάντες και είναι πλέον ανάξια απαντήσεως».

Αναφέρει, επίσης, ότι θέτει δημόσια τρεις ερωτήσεις.

Ρωτά γιατί το Νοέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας δεν απεδέχθη το γραπτό αίτημα της διοίκησης της Λαϊκής να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας της Τράπεζας εάν στην επικείμενη αύξηση, που χρειαζόταν λόγω κουρέματος των ελληνικών ομολόγων, οι ιδιώτες μέτοχοι συνεισέφεραν το 51% του κεφαλαίου; (και όχι το 10% όπως ίσχυσε στην Ελλάδα που δεν επιθυμούσε να κρατικοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα).

Ρωτά, επίσης, ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την καθοδήγηση της κυπριακής Βουλής που για την αύξηση του 1,8 δισ. ευρώ της Λαϊκής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2012 αποφάσισε στο σχετικό νομοσχέδιο ότι εάν το κράτος συνεισφέρει έστω και ένα ευρώ θα έχει τη διοίκηση της Τράπεζας;
Κλείσιμο

Αναφέρει ακόμη ότι με αυτή την παράλογη διάταξη κατέστη βέβαιον ότι το 1,8 δισ. ευρώ θα το επιβαρυνόταν ο κυπριακός λαός αφού ουδείς ιδιώτης θα συμμετείχε.

«Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή του κράτους στην αύξηση του κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ υπεβλήθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής και εγκρίθηκε από τις Εποπτικές Αρχές Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που απεδείκνυε τη βιωσιμότητα της Τράπεζας και ότι τα χρήματα ήταν επαρκή για την μελλοντική λειτουργία της Τράπεζας. Ποιοι ευθύνονται για την έγκριση και την μη τήρηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης;» ρωτά ο κ. Βγενόπουλος.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι όποιος έχει αληθινό ενδιαφέρον να αναζητήσει τα πραγματικά αίτια και τις ευθύνες της καταστροφής της Λαϊκής «μακριά από αφορισμούς και συκοφαντίες ας προσπαθήσει να βρει τις απαντήσεις σ΄αυτές τις καίριες ερωτήσεις που περιέργως δεν έχουν απασχολήσει καν όλους τους αρμόδιους ''διερευνητές''».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης