Νέες θέσεις εργασίας φέρνει η ZTE στην Ελλάδα

Νέες θέσεις εργασίας φέρνει η ZTE στην Ελλάδα

«Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και θα προσφέρουν 400-600 συνολικά θέσεις εργασίας» δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας  κ. Hou Weigui κατά την συνάντησή του με τον Σαμαρά

Νέες θέσεις εργασίας φέρνει η ZTE στην Ελλάδα
Με τον επικεφαλής της εταιρείας ΖΤΕ κ. Hou Weigui συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας δήλωσε ότι μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα προϊόντα της η κινεζική εταιρεία προχωρά και στη δημιουργία επισκευαστικού κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε ότι εντός του 2014 θα ανακοινωθεί ότι ξεκινάει η επένδυση της ΖΤΕ  στην Ελλάδα η οποία θα αφορά ένα κέντρο logistics - μέσω του οποίου θα διακινούνται τηλεπικοινωνιακά προϊόντα από τον Πειραιά αρχκιά σε χώρες της νότιας Ευρώπης, τα Βαλκάνια και της Μέσης Ανατολής. Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με το κέντρο Logistics  θα γίνει και ένα κέντρο επισκευών που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες.

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και θα προσφέρουν 400-600 συνολικά θέσεις εργασίας» δήλωσε ο κ. Hou Weigui ο οποίος ανέφερε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Οι θέσεις αυτές αφορούν τόσο σε επιστημονικό προσωπικό όσο και σε εξειδικευμένο το οποίο θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα από Κινέζους τεχνικούς της εταιρείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έρθει στη Ελλάδα τεχνογνωσία και όπως λένε οι Κινέζοι ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και τις συνθήκες στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό το κέντρο επισκευών θα μπορούσε να μετραπεί και σε κέντρο συναρμολόγησης δηλαδή να φτιάχνονται προϊόντα στην Ελλάδα. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει μεγαλύτερους τζίρους αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίες. Το κέντρο θα φτιαχτεί στην Ατττική και πιθανότατα στα Σπάτα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αφού τόνισε ότι η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη από πλευράς αξιοπιστίας στην Ελλάδα  για επενδύσεις.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν και άλλες θετικές ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αλλάζει η εικόνα στον κόσμο για την Ελλάδα. Η χώρα μπαίνει ξανά στο χάρτη των μεγάλων επενδύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης