Τελευταία ευκαιρία για να κλείσει το ρήγμα στην κυβέρνηση

Τελευταία ευκαιρία για να κλείσει το ρήγμα στην κυβέρνηση

Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, ανασχηματισμός και... ΝΕΡΙΤ επιδιώκει το Μαξίμου
- Σε συνεχή επαφή Βενιζέλος-Κουβέλης για κοινό μέτωπο στην σύσκεψη της Τετάρτης 
- Επιμένουν στο άνοιγμα της -καταργημένης- ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ

Τελευταία ευκαιρία για να κλείσει το ρήγμα στην κυβέρνηση
Ύστατη προσπάθεια να απομακρύνουν τα… παράσιτα που, λόγω της εμπλοκής για το ζήτημα της ΕΡΤ, θολώνουν την κυβερνητική εικόνα, θα καταβάλουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη νέα συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης.

Αν και όλες οι πλευρές τηρούν στάση αναμονής και εμφανίζονται να μη μετακινούνται από τις διαφορετικές ερμηνείες που εξακολουθούν να δίνουν στην προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να εκπεμφθεί πρόγραμμα από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, η εκτίμηση που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και το συμφέρον της χώρας.

Κλείσιμο
Η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα που αναγνωρίζουν τόσο η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου όσο και τα συγκυβερνώντα κόμματα δεν αφήνει σε κανέναν περιθώρια για εκλογικούς πειραματισμούς. Και, υπό αυτήν την έννοια, το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες, μπορεί να παραμένει ως ενδεχόμενο, πλην, όμως, αδυνατίζει όλο και περισσότερο.

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στο άνοιγμα της ΕΡΤ, στην κυβέρνηση αντιτείνουν ότι «το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει» και από τη νέα σύσκεψη των αρχηγών θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής, που θα λειτουργήσει προωθητικά για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όλοι στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι θέλουν να προχωρήσουν.

Πρόθεση της πλευράς του  Μεγάρου Μαξίμου είναι οι τρεις αρχηγοί να υπερβούν την εμπλοκή στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, θέτοντας στο τραπέζι το πλέγμα των προτάσεων που, και στη σύσκεψη της Δευτέρας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος παλαιότερα αιτήματα των δύο άλλων αρχηγών για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, καθιέρωση κανόνων για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς και ανασχηματισμό, που προσδιορίζεται χρονικά για το διάστημα μετά το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.

Σε συνεχή επαφή Βενιζέλος-Κουβέλης για κοινό μέτωπο στην σύσκεψη της Τετάρτης
Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται την Τρίτη στελέχη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ με στελέχη της ΔΗΜΑΡ με αντικείμενο τη διαχείριση της κυβερνητικής κρίσης που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με θέμα την ΕΡΤ.

Στελέχη και των δύο μερών επιβεβαιώνουν, επίσης, τουλάχιστον μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Και οι δύο πλευρές σχολιάζοντας τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου για το σχέδιο μεταβατικού σχήματος της δημόσιας τηλεόρασης χρησιμοποιούν τη λέξη «ανεφάρμοστο». Οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν ότι μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν έχει αλλάξει τίποτα γι' αυτούς. Δηλαδή σημειώνουν πως παραμένουν στις θέσεις που εξέφρασαν οι πρόεδροι των δύο μικρότερων κυβερνητικών κομμάτων τη Δευτέρα το βράδυ στις δηλώσεις τους. 

Οι συνεργάτες των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη σημειώνουν πως θα αναζητήσουν πολιτική λύση. Συγκεκριμένα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ζητάνε την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης