Αλλάζουν όλα στην κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ

Αλλάζουν όλα στην κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ

• Νέα συνάντηση τον πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη
    • Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης
    • Ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες
    • Σημείο κλειδί η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Οι κανόνες λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης τέθηκαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο,  στο τραπέζι της διάρκειας τριών ωρών συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, συνάντηση που θα επαναληφθεί την Τετάρτη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος η ΕΡΤ ήταν η αφορμή για να ανοίξει αυτή η συζήτηση ώστε η κυβέρνηση να λειτουργεί ως πραγματικά τρικομματική κυβέρνηση και όχι ως μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους.

Κλείσιμο
Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όπως συνέβη στην περίπτωση της ΕΡΤ, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να αναστείλει την λειτουργία του συντάγματος που προβλέπει τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης

Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός στη συνάντηση της Δευτέρας φάνηκε να αποδέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η ανάγκη ανασχηματισμού και η ανάγκη του συντονισμού της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας για την ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει.

Μιλώντας δε για τη σύσταση δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα εξήγησε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για το υπουργείο οικονομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης