Financial Times: Αναγκαίο κακό το λουκέτο στη «γηραιά» ΕΡΤ

Financial Times: Αναγκαίο κακό το λουκέτο στη «γηραιά» ΕΡΤ

Υπέρ της απόφασης του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στο κλείσιμο της «γηραιάς» ραδιοτηλεόρασης είναι οι Finacial Times

Financial Times: Αναγκαίο κακό το λουκέτο στη «γηραιά» ΕΡΤ
Η αιφνιδιαστική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, αλλά ήταν αναγκαίο κακό... Έπρεπε να γίνει, παρά το γεγονός πως προκάλεσε την αντίδραση των δύο κυβερνητικών του εταίρων, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, τη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών, αλλά και μια γενικευμένη κοινωνική διαμαρτυρία, υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

«Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο επέβαλε την απόφαση ο πρωθυπουργός, ήταν εντυπωσιακός. Παρέκαμψε τη βουλή, χρησιμοποιώντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Αλλά οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Σαμαράς "κλείνει τα στόματα" που τον επικρίνουν, δεν είναι σωστές. Η απόφαση έγινε με οικονομικά κριτήρια. Μια νέα, πιο μικρή κρατική εταιρία τηλεοπτικών και άλλων μεταδόσεων αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του καλοκαιριού», τονίζουν οι FT.

Κατά τους «Financial Times», η αναποτελεσματικότητα της ΕΡΤ αποτελεί μια μόνο ένδειξη για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό δημόσιο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. «Ήταν δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, γιατί προστατεύονταν υπερβολικά. Τα σωματεία ολιγωρούσαν με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση άλλη λύση παρά το λουκέτο στη "γηραιά" ραδιοτηλεόραση», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Από τις εκλογές του περασμένου έτους έως και σήμερα, συνεχίζει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε μεγάλη πρόοδο. «Παρά την αργή εκκίνηση, η ελληνική πλευρά ξεκίνησε ακόμη και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Αλλά η αναμόρφωση του δημοσίου τομέα είναι το σκέλος εκείνο στο οποίο ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν κάνει τα λιγότερα» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι FT σκιαγραφούν και την ελληνική πραγματικότητα καταλήγοντας στο δημοσίευμα: «Καθώς η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 4% ακόμη το 2013, όμως, οι ελπίδες για ανάκαμψη έχουν περιοριστεί. Κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και για τους διεθνείς δανειστές, που ήλπιζαν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης, που εγκρίθηκε το 2012, θα είναι το τελευταίο. Η Τρόικα έχει δίκιο που ζητά από τον κ. Σαμαρά να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε. Αλλά καθώς το εθνικό χρέος δε δείχνει καμία ένδειξη ότι θα πέσει, οι δανειστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για δύσκολο δρόμο στην συνέχεια».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης