21η Απριλίου 1967: Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια...

21η Απριλίου 1967: Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια...

Ήταν ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, όταν ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια

Ήταν ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, όταν ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του.

Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα ετίθετο ένα τέλος στη διετή πολιτική ανωμαλία, που έμεινε στην ελληνική ιστορία ως «Αποστασία» και σηματοδοτήθηκε με την παραίτηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (είχε λάβει το 52,2% στις εκλογές του 1964) στις 15 Ιουλίου 1965, μετά τη σύγκρουσή του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. Για τη μετεμφυλιακή Δεξιά της προδικτατορικής περιόδου, κομμουνιστές ήταν εν ευρεία εννοια και οι κεντρώοι και οπωσδήποτε ο απρόβλεπτος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή και εκινείτο αριστερότερα από το κόμμα του, την Ένωση Κέντρου.

Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου. «Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τέτοια περίπτωση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα, καθώς η ΕΔΑ, που εκπροσωπούσε την κομμουνιστική Αριστερά (το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου), κινούνταν στο 11,80% των ψήφων στις εκλογές του 1964, σε σχέση με το 24,43% του 1958.

Η τριάδα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου, εκμεταλλευόμενη την πολιτική αστάθεια, είχαν ήδη φροντίσει να τοποθετήσουν στις πιο νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος ανθρώπους μυημένους στα σχέδιά τους. Τους βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν μεγάλες μάχιμες μονάδες, όπως το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, που βρισκόταν στη σημερινή Πολυτεχνειούπολη, με διοικητή τον ταξίαρχο Παττακό.

Από εκεί βγήκαν τα πρώτα τανκς στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα).Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής.

Μία από τις πρώτες ενέργειες των συνωμοτών ήταν να συλλάβουν τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και να τον αντικαταστήσουν με τον ομοιόβαθμό του Οδυσσέα Αγγελή, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Ο νέος αρχηγός του Στρατού έδωσε εντολή σε όλους του μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν το σχέδιο «Προμηθεύς» κι έτσι να εξασφαλισθεί η υπακοή του στρατεύματος σε όλη τη χώρα.

Η προσπάθεια του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Ράλλη να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη έπεσε στο κενό, καθώς το σχέδιο «Προμηθεύς» είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να μην λάβει ποτέ το σήμα του Γεωργίου Ράλλη.Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε επικρατήσει και μάλιστα αναίμακτα. Νωρίς το πρωί, το ραδιόφωνο ΕΙΡ έπαιζε εμβατήρια και δημοτικά άσματα και οι αγουροξυπνημένοι Έλληνες άκουγαν τα πρώτα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» των δικτατόρων, που ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων. Με συντακτική πράξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεστάλησαν οι διατάξεις του Συντάγματος και ματαιώθηκαν οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967.

Εκτός από τον ελληνικό λαό, αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις φαίνεται να ήταν και οι Αμερικανοί, που δεν περίμεναν την κίνηση του Παπαδόπουλου. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο δύο πρωινές εφημερίδες πρόλαβαν να περιλάβουν στην ύλη τους την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Η «Καθημερινή» στην πρώτη της σελίδα είχε ένα μονόστηλο με τίτλο «Την 2αν πρωινήν εξερράγη στρατιωτικόν κίνημα. Συνελήφθησαν πολιτικοί άνδρες», ενώ η «Αυγή» πάνω από τον τίτλο της έγραφε: «Συνελήφθησαν από στρατιωτικούς οι Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Α. Παπανδρέου. Ασυνήθιστες κινήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων».Την ίδια μέρα άρχισαν και οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ είχαμε και τα πρώτα θύματα. Τα όργανα της Χούντας δολοφονούν στον Ιππόδρομο, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το στέλεχος της ΕΔΑ Παναγιώτη Ελή, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Δέκα ημέρες αργότερα, η Χούντα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 6509 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα αριστερών πεποιθήσεων.

Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ακούστε το πρώτο διάγγελμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Πηγή: sansimera.gr

ΣΧΟΛΙΑ (212)

@ΧΑΡΟΣ

 Έχω δει ΧΑΡΟΥΣ και ΧΑΡΟΥΣ αλλά ΧΑΡΟ καραγκιόζη, πρώτη φορά βλέπω!

Μήτσος

  @ΝΙΚΟΣ | 22/04/2013 10:20. Τι λες ρε παιδί μου; Ανατρίχιασα! Τώρα που μας έγραψες αυτές τις σάχλες. Μιλάμε γιά ... πολιτικό ογκόλιθο. Να τον χαίρεσαι, φασίστα

ΧΑΡΟΣ

 Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας δικτάτωρ... Και ποιός ήταν αυτός ο κακός, ο φονιάς, ο άνθρωπος που κρέμασε στο Πολυτεχνείο τόσους φοιτητές, που πεινούσαν οι υπάλληλοι στο Κράτος, που εγκατέλειψε τα ταμεία αδειανά, που έκανε βίλες, που του βρήκανε καταθέσεις στις Τράπεζες, που είχε ένα σπίτι γιομάτο χρυσαφικά, που δεν έφτιαξε ούτε ένα έργο, ούτε ένα Νοσοκομείο, ούτε ένα δρόμο, που δεν βοήθησε να γίνει ούτε ένα εργοστάσιο, που κυνήγησε του Βιομηχάνους; Ποιός ήταν Γιαγιά, αυτό το Τέρας που πήγε την Πατρίδα μας τόσα χρόνια πίσω; Πώς τον λέγανε, Γιαγιά; Η Γιαγιά - Ελλάδα καθισμένη στην Αυλή της Ιστορίας, ακούει τα εγγόνια της... Έχουν ακούσει τόσα πολλά για τον Δράκουλα Γεώργιο Παπαδόπουλο, και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον δικτάτορα που ρούφαγε αίμα, που τρέφονταν με σάρκες... Η Γιαγιά - Ελλάδα σκέπτεται... Ζαρώνει το μέτωπό της, φτάχνει την ποδιά της, πίνει λίγο καφέ φτιαγμένο με κριθάρι και καλαμπόκι που είναι ελαφρύς, λόγω της καρδιάς της, και τους λέει: - Θα σας πώ ένα παραμύθι... Ένα μεγάλο παραμύθι... Μιά φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας αξιωματικός που τον έλεγαν Γεώργιο Παπαδόπουλο... Φτωχόπαιδο... Πάντα πρώτος... Μεγάλο μυαλό... Κάποια ημέρα, μετά από πολλές παρακλήσεις, με άλλους φίλους του, πήραν την απόφαση να μπούνε μπροστά... Και έμειναν 7 ολόκληρα χρόνια. Και σωστά ακούσατε τα όσα λένε... Να... - Χάρισε στους Δημοσιογράφους το λεγόμενο Αγγελιόσημο, που κανείς τους δεν θυμάται... - Έφτιαξε μεγάλα κτίρια που θα ζήσουν μέχρι το 2500! - Έφτιαξε Νοσοκομεία... - Μεγάλους δρόμους... - Έδωσε στο 80% των υπαλλήλων δάνεια... - Πήρε για το Στρατό αεροπλάνα και υποβρύχια... - Δεν είχαμε εκείνα τα χρόνια ούτε μία φωτιά... - Έδωσε χρήματα σε Βιομηχάνους, Βιοτέχνες, δάνεια... - Χάρισε τα Αγροτικά χρέη... - Όπου κι αν πήγαινε ξεσηκωνόταν ο Τόπος! - Στο Πολυτεχνείο δεν κρέμασε, απλώς τον "κρέμασαν" όσοι ήθελαν να τον ρίξουν... - Και όταν ήλθαν οι Καλοί και τον έπιασαν, ενώ του έγινε πρόταση να φύγει, αυτός, με την ξεροκεφαλιά που τον έδερνε, προτίμησε να μείνει 25 χρόνια φυλακή... - Δεν υπέγραφε για να βγεί από την φυλακή, παρά τις ποικίλες υποσχέσεις... - Και ένα πρωινό, όταν πέθανε, του βρήκαν μόνο τα παράσημα και κάποιες στρατιωτικές στολές. Σκέτος μπατίρης, φτωχός παιδάκια μου... Φτωχός, ενώ θα έπρεπε να ήταν εκατομμυριούχος... Έτσι το συνηθίζουν, τα στερνά χρόνια, όσοι ανακατεύονται με τα πράγματα του Τόπου! - Καλέ Γιαγιά, τι πράγματα μας λες; Τι ΠΑΡΑΜΥΘΙ μας άρχισες; - Παιδιά μου, καλά μου παιδιά... Ξέρετε τι είναι πιο αληθινό και από την αλήθεια; - Τι Γιαγιά; - ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, το ΠΑΡΑΜΥΘΙ... Και ο Δικτάτωρ, ο ...δολοφόνος, ο ...Δράκουλας, όπως μου τον είπατε, ήταν μέσα σε αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ... Ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ που μετά από πολλά - πολλά χρόνια θα λέμε πάντα... - ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Υστερόγραφο: Δεν υπήρξα χουντικός. Έχασα τη δουλειά μου. Με συνέλαβαν δύο φορές. Ταλαιπωρήθηκα. Δεν εξαργύρωσα καμμία μου πράξη. Άρα: Μπορώ να ομιλώ, έχω το δικαίωμα να κρίνω. Και επιμένω στον όρο: Ως ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

dimitris

συμφωνώ και επαυξάνω.τότε με τους κακούς ήταν χάλια η Ελλάδα ενώ τώρα οι δημοκράτες μας"βολεύουν" μια χαρά.

ΝΙΚΟΣ

 Άστραψε και βρόντηξε" ο Ηλίας Κασιδιάρης το βράδυ του Σαββάτου (20/04) στη Μεσσήνη, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στράφηκε κατά πάντων. Αφού αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο "στην προανακριτική δεν είπα μόνο χοντρό τον Βενιζέλο, αλλά είπα την αλήθεια, ότι είναι κλέφτης και απατεώνας", συνέχισε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. "Είναι να γελάει κανείς με αυτόν τον άνθρωπο. Προσκύνησε τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και τα άλλα λαμόγια της διαπλοκής" δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ. "Έκανε επικύψεις στους λαθρομετανάστες που πυροβολήθηκαν στη Μανωλάδα. Είναι ίδιος με τη φιγούρα που πρωταγωνιστεί στο θέατρο σκιών" είπε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ενώ ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας "Αυτοί που πυροβόλησαν τους λαθρομετανάστες στη Μανωλάδα ήταν ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό δεν είπαν λέξη τα τσοντοκάναλα". Αναφερόμενος στο ΚΚΕ το χαρακτήρισε «κόμμα εγκλημάτων και προδοσίας», ενώ ζήτησε να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα και τα χρήματα να δοθούν στις Ελληνίδες μητέρες. «Οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ τα αρπάζουν χοντρά στους ΟΤΑ που διοικούν». Ακολούθως αναφέρθηκε στον τριπλασιασμό όπως είπε των ποσοστών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Αυτοί που έρχονται στη Χρυσή Αυγή είναι νέοι που δεν έχουν διαφθαρεί, άνεργοι, αγρότες, εργάτες, αγανακτισμένοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι». Ακολούθησε επίθεση στο πολιτικό σύστημα: «Επιθυμούν να αναβάλουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί ξέρουν ότι θα πάρουμε την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Στις ευρωεκλογές που δεν μπορούν να αναβληθούν φανταστείτε πόσο θα πάρουμε. Το ποσοστό μας τώρα είναι γύρω στο 20%» είπε και συνέχισε: «Θέλουν να μας θέσουν εκτός νόμου και τώρα και εκτός εκλογών προσπαθώντας να βρουν κάποιο επίορκο δικαστικό. Μην τολμήσουν να το κάνουν γιατί θα ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως». Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης έκανε όπως είπε μία ιστορική παρένθεση λέγοντας: «Μία φορά που το ελληνικό κράτος με το εθνικό καθεστώς του Γιώργου Παπαδόπουλου τόλμησε να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο το 1973 δεν του το συγχώρεσαν και τον έριξαν». «Η εγκληματικότητα δεν χτυπιέται. Με τη Χρυσή Αυγή οι παρανομίες θα τελειώσουν. Δεν υπάρχει πολιτκή βούληση. Μηδενική ανοχή στους εγκληματίες Αλβανούς, γύφτους, Αφγανούς» επεσήμανε ο Ηλίας Κασιδιάρης και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει γίνει ο σκουπιδότοπος όλης Γης. Εδώ χαϊδεύουν τους εγκληματίες, ενώ στη χώρα τους θα τους έκοβαν το χέρι και έτσι θα έπρεπε να γίνεται. Απαιτείται αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν και ακραίες λύσεις. Όσο για το χρέος της χώρας τόνισε ότι είναι «το μαύρο χρήμα των πολιτικών», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Η επίθεση στο Mega δεν έγινε μόνο για τα τούρκικα σήριαλ. Αλλά και ενάντια σε πουλημένους δημοσιογράφους που είναι υπέρ των μνημονίων και έχουν αποκλείσει τη Χρυσή Αυγή. Κλείνοντας σημείωσε ότι οι συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής είναι περισσότερο στρατιωτικές παρά πολιτικές δίνοντας στρατιωτικό παράγγελμα και καλώντας του παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kosmosurroh-sthn-t.o.-messhnhs-ths-chrushs-aughs-ti-edeijan-kai-ti-egrapsan#ixzz2RAqv2tEd

Αγύριγο κεφάλι

 Ρε ΦΑΣΙΣΤΕΣ, κυριολεκτικά έχετε ξεσελώσει χθες και σήμερα. Γίνατε ΡΕΤΑΛΙΑ! Και ποια μ***κία ήταν αυτή, που δεν την γράψατε, υπέρ της ΧΟΥΝΤΑΣ. Ο κομμουνισμός (από την αγγλική λέξη common=κοινός, ΔΕΝ είναι κίνδυνος, αλλά ΑΣΠΙΔΑ προστασίας από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ εσένα του φτωχού, που δυστυχώς, ΔΕΝ το καταλαβαίνεις. Αλλά και με την βλακώδη λογική την δική σας, έστω, ρε ΝΑΖΙΣΤΕΣ, το 1967 ο δήθεν "κομμουνιστικός κίνδυνος" προς αντιμετώπιση του οποίου έγινε η .... "εθνοσωτήριος επανάστασις", από ποιόν προερχόταν; Από το ανθρωπάκι -άνθρωπο των γραμμάτων και μεταφραστή της Ιλιάδας του Ομήρου- Ηλία Ηλιού, πρόεδρο της ΕΔΑ, (το ΚΚΕ είχε κηρυχθεί παράνομο και ΔΕΝ ήταν τότε στην Ελλάδα) και μετέπειτα επιστήθιο φίλο του Καραμανλή, ή από τον Γεώργιο Παπανδρέου, που είχε παγιδεύσει το κομμουνιστικό κόμμα, ή από τον … Κανελλόπουλο. Πιστεύετε τις τρίχες που σας έλεγε ο σφετεριστής της εξουσίας Παπαδόπουλος, ο οποίος πριν γίνει "πρωθυπουργός", σαν στρατιώτης, που έπρεπε να αισθάνεται ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ, είχε κάνει το σαμποτάζ στον Έβρο, που έριξε σάκχαρη στους κινητήρες των αρμάτων; Γιά να ΜΗΝ κινούνται; Ρε μπουγελο-ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ξυπνήστε επιτέλους! Ύστερα, το ότι ΚΑΝΕΝΑ δημοκρατικό κράτος στην Ευρώπη ΔΕΝ έχει την ευφυϊα την δική σας, να επιδιώκει να το κυβερνήσει Χούντα, ούτε κάν προβληματίζει το "γιατί"; το ΣΤΟΚΟ-μυαλό σας; Ούστ! Μουλάρια Τρικαλινά!

ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΤΟΝ

ΒΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ...ΦΑΣΙΣΤΩΝΑΖΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ? 

ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ?

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ .ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...ΜΗΔΕΝ .ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ . ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝΕ .Ο ΒΑΡΔΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ ΚΙ Ο ΑΓΥΡΙΓΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ .-

kitsos

 ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ!!!

ΧΑΡΟΣ

 Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας δικτάτωρ... Και ποιός ήταν αυτός ο κακός, ο φονιάς, ο άνθρωπος που κρέμασε στο Πολυτεχνείο τόσους φοιτητές, που πεινούσαν οι υπάλληλοι στο Κράτος, που εγκατέλειψε τα ταμεία αδειανά, που έκανε βίλες, που του βρήκανε καταθέσεις στις Τράπεζες, που είχε ένα σπίτι γιομάτο χρυσαφικά, που δεν έφτιαξε ούτε ένα έργο, ούτε ένα Νοσοκομείο, ούτε ένα δρόμο, που δεν βοήθησε να γίνει ούτε ένα εργοστάσιο, που κυνήγησε του Βιομηχάνους; Ποιός ήταν Γιαγιά, αυτό το Τέρας που πήγε την Πατρίδα μας τόσα χρόνια πίσω; Πώς τον λέγανε, Γιαγιά; Η Γιαγιά - Ελλάδα καθισμένη στην Αυλή της Ιστορίας, ακούει τα εγγόνια της... Έχουν ακούσει τόσα πολλά για τον Δράκουλα Γεώργιο Παπαδόπουλο, και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον δικτάτορα που ρούφαγε αίμα, που τρέφονταν με σάρκες... Η Γιαγιά - Ελλάδα σκέπτεται... Ζαρώνει το μέτωπό της, φτάχνει την ποδιά της, πίνει λίγο καφέ φτιαγμένο με κριθάρι και καλαμπόκι που είναι ελαφρύς, λόγω της καρδιάς της, και τους λέει: - Θα σας πώ ένα παραμύθι... Ένα μεγάλο παραμύθι... Μιά φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας αξιωματικός που τον έλεγαν Γεώργιο Παπαδόπουλο... Φτωχόπαιδο... Πάντα πρώτος... Μεγάλο μυαλό... Κάποια ημέρα, μετά από πολλές παρακλήσεις, με άλλους φίλους του, πήραν την απόφαση να μπούνε μπροστά... Και έμειναν 7 ολόκληρα χρόνια. Και σωστά ακούσατε τα όσα λένε... Να... - Χάρισε στους Δημοσιογράφους το λεγόμενο Αγγελιόσημο, που κανείς τους δεν θυμάται... - Έφτιαξε μεγάλα κτίρια που θα ζήσουν μέχρι το 2500! - Έφτιαξε Νοσοκομεία... - Μεγάλους δρόμους... - Έδωσε στο 80% των υπαλλήλων δάνεια... - Πήρε για το Στρατό αεροπλάνα και υποβρύχια... - Δεν είχαμε εκείνα τα χρόνια ούτε μία φωτιά... - Έδωσε χρήματα σε Βιομηχάνους, Βιοτέχνες, δάνεια... - Χάρισε τα Αγροτικά χρέη... - Όπου κι αν πήγαινε ξεσηκωνόταν ο Τόπος! - Στο Πολυτεχνείο δεν κρέμασε, απλώς τον "κρέμασαν" όσοι ήθελαν να τον ρίξουν... - Και όταν ήλθαν οι Καλοί και τον έπιασαν, ενώ του έγινε πρόταση να φύγει, αυτός, με την ξεροκεφαλιά που τον έδερνε, προτίμησε να μείνει 25 χρόνια φυλακή... - Δεν υπέγραφε για να βγεί από την φυλακή, παρά τις ποικίλες υποσχέσεις... - Και ένα πρωινό, όταν πέθανε, του βρήκαν μόνο τα παράσημα και κάποιες στρατιωτικές στολές. Σκέτος μπατίρης, φτωχός παιδάκια μου... Φτωχός, ενώ θα έπρεπε να ήταν εκατομμυριούχος... Έτσι το συνηθίζουν, τα στερνά χρόνια, όσοι ανακατεύονται με τα πράγματα του Τόπου! - Καλέ Γιαγιά, τι πράγματα μας λες; Τι ΠΑΡΑΜΥΘΙ μας άρχισες; - Παιδιά μου, καλά μου παιδιά... Ξέρετε τι είναι πιο αληθινό και από την αλήθεια; - Τι Γιαγιά; - ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, το ΠΑΡΑΜΥΘΙ... Και ο Δικτάτωρ, ο ...δολοφόνος, ο ...Δράκουλας, όπως μου τον είπατε, ήταν μέσα σε αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ... Ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ που μετά από πολλά - πολλά χρόνια θα λέμε πάντα... - ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ... ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Υστερόγραφο: Δεν υπήρξα χουντικός. Έχασα τη δουλειά μου. Με συνέλαβαν δύο φορές. Ταλαιπωρήθηκα. Δεν εξαργύρωσα καμμία μου πράξη. Άρα: Μπορώ να ομιλώ, έχω το δικαίωμα να κρίνω. Και επιμένω στον όρο: Ως ΟΡΚΩΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

αντιναζί

 Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι δολοφόνοι φασίστες ναζιστές οι χρυσαξύστες. Έχουν λυσσάξει κάνοντας προπαγάνδα αλλά ο λαός αρχίζει και καταλαβαίνει πόσο προδότες είναι και θα τους στείλει στον αγύριστο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias_dimitrov_arthro

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση στον 15ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ - Πιέζουν οι ΗΠΑ για λύση - «NovaMakedonija» και «GornaMakedonija» θέλει η Αθήνα, «Μακεδονία του Ίλιντεν» τα Σκόπια - Πληροφορίες ότι έχει πέσει και νέα πρόταση στο τραπέζι - «Φτιάχνει κλίμα» ο Ζάεφ, μιλώντας για ιστορική ευκαιρία 

4465354

«Η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι μεταρρυθμίσεις λιτότητας - Αυτή είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» τόνισε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "La Croix"

8
nd

«Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα» σημειώνει η ΝΔ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο