Λοβέρδος: «Η ώρα των μνημονίων ολοκληρώθηκε»

Λοβέρδος: «Η ώρα των μνημονίων ολοκληρώθηκε»

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αλλαγές θα κινδυνεύσει να μην μπει στη Βουλή, αναφέρει σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής

Λοβέρδος: «Η ώρα των μνημονίων ολοκληρώθηκε»
Ως μια ρήξη με το κομματικό σύστημα, χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος την σημερινή του πρωτοβουλία που στάθηκε αφορμή να τον διαγράψει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ δήλωσε πως στόχος του είναι η δημιουργία κόμματος, μέσα από διαδικασίες που θα αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Το περίμενα, αλλά μου έχει κοστίσει». Ασκώντας κριτική στον κ. Βενιζέλο σημείωσε πως από το Μάιο δεν υπήρχε στρατηγική ή πολιτική στο κόμμα ότι «κάθε πρωί με άλλα ξημερώναμε», γεγονός που οδήγησε στην αποσυσπείρωση. Αντέκρουσε την κριτική που δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ για την κίνησή του λέγοντας πως από τον Σεπτέμβριο είχε προαναγγείλει πολιτικές πρωτοβουλίες. 

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, δίχως να ζητάει ανταλλάγματα ή να δέχεται προτάσεις για κυβερνητικά αξιώματα. Επίσης διαμήνυσε πως στο κυβερνητικό σχήμα «δεν θα δημιουργηθεί κρίση από εμένα. Είμαι παράγοντας σταθερότητας».

Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε την άποψή του ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αλλαγές θα κινδυνεύσει, δηλαδή ενδεχομένως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μην καταφέρει να μπει στην Βουλή.

Ο κ. Λοβέρδος επιπλέον υπογράμμισε πως «η ώρα των μνημονίων υπήρξε και ολοκληρώθηκε», ενώ σημείωσε ότι η κίνηση για το ΔΝΤ ήταν λάθος. 

Για την Χρυσή Αυγή είπε πως το πρόβλημα δεν λύνεται με διοικητικά μέτρα και πως όποιος στοχεύει σε αυτό το μόνο που επιτυγχάνει είναι να γιγαντώσει αυτό που θέλει να μικρύνει. 

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναφορικά με την κυβέρνηση θα υπάρξει απονομιμοποίηση λόγω των δυσκολιών της ΝΔ. «Αυτό θα είναι αφορμή πολιτικών εξελίξεων», πρόσθεσε ενώ εξέφρασε την άποψη πως αυτή η βουλή πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. 

Τέλος αποκάλυψε πως τον Αύγουστο του 2011 είχε προτείνει στον τότε πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί και στη θέση του να αναλάβει κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς να προηγηθούν εκλογές.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης