ΚΚΕ: Επικίνδυνη η ανάπτυξη πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ σε Αφρική και Σομαλία

ΚΚΕ: Επικίνδυνη η ανάπτυξη πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ σε Αφρική και Σομαλία

Σχόλιο με αφορμή την τοποθέτηση του Παναγιωτόπουλου στην ευρωπαϊκή σύνοδο των υπ. Άμυνας και Εξωτερικών

ΚΚΕ: Επικίνδυνη η ανάπτυξη πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ σε Αφρική και Σομαλία
«Εξαιρετικά επικίνδυνη» για το λαό χαρακτηρίζει τη  θέση της κυβέρνησης για ανάπτυξη των πολεμικών επιχειρήσεων χωρών της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής και στη Σομαλία, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Το γραφείο τύπου του κόμματος με αφορμή την τοποθέτηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου στην σύνοδο των υπ. Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ, κάνει λόγο για «ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ δίπλα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που οι εξελίξεις εγκυμονούν έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στην ανακοίνωσή του το Κομουνιστικό Κόμμα προσθέτει, «η τοποθέτηση του υπουργού υπέρ της προώθησης ενιαίας πολεμικής βιομηχανίας στην ΕΕ, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την εγχώρια πολεμική βιομηχανία, επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» υποκρίνονται όταν αναφέρονται στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, από τη στιγμή που έχουν συνυπογράψει το Μάαστριχ. Επιβεβαιώνει την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου δημόσιου φορέα, που για να λειτουργήσει υπέρ των πραγματικά αμυντικών συμφερόντων της Ελλάδας, προϋποθέτει και λαό πραγματικά κυρίαρχο, δηλαδή με τη δική του εξουσία».
 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης