Κόντρες στο Twitter για το δάνειο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Κόντρες στο Twitter για το δάνειο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Άθλιοι τοκογλύφοι, δανειστές τραπεζίτες, δάνεισαν τους ΑΝΕΞΕΛ, αναγκάζοντάς τους σε επονείδιστο χρέος; Καταγγέλλω μονομερώς» σχολίασε καυστικά ο Γ. Μουρούτης.

Κόντρες στο Twitter για το δάνειο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στο Twitter φαίνεται πως άνοιξε η είδηση ότι η Τράπεζα Αττικής ενέκρινε δάνειο, ύψους 800.000 ευρώ, προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σύμφωνα με το capital.gr, έχει ήδη εκταμιευθεί ένα μέρος της πίστωσης.
 
Αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, εγείρονται ερωτήματα, καθώς ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έχει διατάξει έρευνα για τους όρους χορήγησης δανείων σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί αν τα κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις του τραπεζικού δανεισμού.
 
Επίσης, πάντα στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, δημιουργείται ηθικό ζήτημα για το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διότι, σε μια που οι τράπεζες έχουν πραγματικά παγώσει τις χορηγήσεις προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα κόμματα φέρονται να βρίσκουν «εύκολες» πηγές χρηματοδότησης.
 
«Έχουμε κάνει αίτημα για τη χρηματοδότηση του Απριλίου και περιμένουμε, προκειμένου να ξεκινήσουμε συνέδριο και περ. οργάνωση» έγραψε στο Twitter του, μετά το σχετικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Κλείσιμο

Την είδηση επιβεβαίωσε επίσης, με ανάρτησή του στο Facebook, ο γραμματέας παραγωγικών και επιστημονικών φορέων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Αναγνωστάκος: «Η δανειακή σύμβαση των ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. με την συγκεκριμένη τράπεζα έγινε με απόλυτη διαφάνεια και δεν αποτελεί πρόσθετο δανεισμό πέραν των όσων προβλέπονται στην κρατική επιχορήγηση, με εγγύηση της οποίας έγινε το δάνειο».

Το ζήτημα ωστόσο ανέδειξε με αλυσιδωτές αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος, με αφορμή παλαιότερα σχόλια του ίδιου του κ. Καμμένου για τους τραπεζίτες και το επονείδιστο χρέος, έγραψε στο Twitter: «Όταν δεν φτάνει η επιχορήγηση, έρχονται τα δάνεια. Αλλά τι σας νοιάζει, μονομερώς κρίνονται επαχθή και επονείδιστα, οπότε...».

Και συνέχισε, σε ειρωνικό ύφος: «Άθλιοι τοκογλύφοι, δανειστές τραπεζίτες, δάνεισαν τους ΑΝΕΞΕΛ, αναγκάζοντάς τους σε επονείδιστο χρέος; Καταγγέλλω μονομερώς».

Όσο για τα δάνεια που έχει λάβει κατά το παρελθόν η ΝΔ, ο κ. Μουρούτης σχολίασε: «Εμείς τα βρήκαμε+πληρώνουμε κανονικά, κάναμε τον προϋπολογισμό μας πλενασματικό. Δεν μιλάμε για τοκογλύφους τραπεζίτες κλπ.».

Για να καταλήξει, αναφερόμενος στο tweet του Πάνου Καμμένου: «Παραδέχεται το επονείδιστο χρέος των τοκογλύφων ο @PanosKammenos. Όμως, λέει ψέματα ότι θα το πάρει Απρίλιο...».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης