Πιο κοντά οι εκλογές εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πιο κοντά οι εκλογές εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα χρόνου η ολοκληρωτική κατάρρευση της κυβέρνησης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - Η χθεσινή ψηφοφορία αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και μικραίνει ακόμη περισσότερο το «προσδόκιμο» της θητείας της, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου

Δημοσιογράφος είδε UFO στη Μύκονο
Πιο κοντά οι εκλογές εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ανάπηρη και υπό κατάρρευση» θεωρεί πλέον την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δραματική ψηφοφορία στη βουλή για τα νέα μέτρα, που κόστισε στον κυβερνητικό συνασπισμό την απώλεια 7 βουλευτών και την έγκριση του νομοσχεδίου με σχεδόν οριακή πλειοψηφία. Ναι μεν η Κουμουνδούρου είχε θέσει ως κεντρικό στόχο τη μη ψήφιση των μέτρων, ωστόσο έμεινε ικανοποιημένη από το ισχυρό πλήγμα, που δέχθηκε η τρικομματική κυβέρνηση και θεωρεί ότι πρόκειται για μία πύρρειο νίκη αυτή, που πέτυχε ο Αντώνης Σαμαράς στο κοινοβούλιο το βράδυ της Τετάρτης. Μία εξέλιξη, που αποσταθεροποιεί ουσιαστικά την κυβέρνηση, μικραίνει ακόμη περισσότερο το «προσδόκιμο» της θητείας της και φέρνει πιο κοντά τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η ολοκληρωτική κατάρρευση, έστω κι αν η ΔΗΜΑΡ φέρεται διατεθειμένη να παράσχει τα αναγκαία «δεκανίκια» για την επιβίωση της  κυβερνητικής συνεργασίας – για παράδειγμα με την ψήφο της στον προϋπολογισμό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι το αδιέξοδο της τροϊκανής συνταγής θα οδηγήσει στην ανάγκη λήψης και νέων μέτρων τον Φεβρουάριο, λόγω της ύφεσης, που επιφέρουν οι πολιτικές, που εφαρμόζουν οι δανειστές στη χώρα μας.
 
«Το ίδιο το μεσοπρόθεσμο προεξοφλεί την αποτυχία του. Λέτε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα αλλά δεν θα είναι. Θα προκαλέσουν ύφεση πολύ μεγαλύτερη από όσο υπολογίζεται, θα πάει κοντά στο 7% και μετά η περίφημη ρήτρα ισοδυνάμων θα μετατραπεί σε ρήτρα κατά των αδυνάμων» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για τα νέα μέτρα, προσθέτοντας ότι «το 2016 το χρέος θα έχει φτάσει στο 185%, δεν θα είναι βιώσιμο. Μοναδικός τρόπος να σωθεί η χώρα είναι το κούρεμα του χρέους. Μόνο εσείς και η Μέρκελ λέτε ότι βγαίνει το πρόγραμμα».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στην κορυφή της ατζέντας του το αίτημα των εκλογών, με το οποίο θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να εμπνεύσει τους κοινωνικούς αγώνες, θέτοντας συνεχώς αναχώματα στην εφαρμογή μίας σειράς από επώδυνες ρυθμίσεις, που προβλέπει το πακέτο μέτρων, που ενέκρινε η βουλή. Εκφράζοντας εμμέσως και την ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις λαϊκές κινητοποιήσεις του τριημέρου ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα δείγμα των προθέσεων του κόμματός για τη συνέχεια: «Το ξέρουμε ότι ο παλμός του αγωνιζόμενου λαού σας πανικοβάλει. Εμάς αυτός ο παλμός μας συγκλονίζει. Μας υποχρεώνει να μείνουμε ανυποχώρητοι ως το τέλος. Διότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «θα ζητήσουμε εκλογές και ο λαός θα επιβάλλει εκλογές για να σωθεί η χώρα για να σωθεί ο τόπος».
 
Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει όρια και δεν θέτει κόκκινες γραμμές που να συγκρατούν την χώρα από την κατρακύλα στην οποία οδηγείται.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης