Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η μείωση των μισθών των δικαστών

Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η μείωση των μισθών των δικαστών

Για προσπάθεια «αλώσεως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» από την κυβέρνηση και την τρόικα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων...

Καμμένος: Συνταγματική εκτροπή η μείωση των μισθών των δικαστών
Για προσπάθεια «αλώσεως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» από την κυβέρνηση και την τρόικα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Ο θεσμός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ο οποίος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος δέχεται μια επίθεση», τόνισε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στις μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. Σημείωσε επίσης ότι δεν πρόκειται απλώς για μια μείωση μισθών ελλήνων λειτουργών, αλλά για προσπάθεια της τρόικας για καταπάτηση διατάξεων του Συντάγματος. «Έχουμε μια συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί εντός και εκτός Κοινοβουλίου για να μην προχωρήσει αυτή η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου επισήμανε ότι η νέα περικοπή των αποδοχών του κλάδου σε υψηλά ποσοστά άνω του 25 με 30% συνυπολογιζομένου και του ποσοστού της ήδη επελθούσας μείωσης 38%, φθάνει πλέον σε σημεία τα οποία είναι αντίθετα με το Σύνταγμα και περιορίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης