Κατάθεση Καπελέρη, Μπίκα για λίστα Λαγκαρντ

Κατάθεση Καπελέρη, Μπίκα για λίστα Λαγκαρντ

Τα όσα ανέφερε στη  επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους οικονομικούς εισαγγελείς  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Εκκωφαντική η έλλειψη χορηγών στη νέα BMW Sauber
Κατάθεση Καπελέρη, Μπίκα για λίστα Λαγκαρντ
Τα όσα ανέφερε στη  επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους οικονομικούς εισαγγελείς  Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Καπελέρης, επαναλαμβάνοντας κατά τις πληροφορίες τους ισχυρισμούς του αυτούς και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Κλείσιμο
Η κατάθεση του κ. Καπελέρη στους οικονομικούς εισαγγελείς δόθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τη  «τύχη» της περιβόητης λίστας Λαγκαρντ που περιλαμβάνει τα ονόματα 1991 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία. Σύμφωνα με την παραγγελία το υπό διερεύνηση αδίκημα είναι αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου (κακούργημα).

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κατέθεσε επίσης και πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η επίμαχη λίστα δεν πέρασε ποτέ από την ΕΥΠ, καθώς παραδόθηκε απευθείας από το γαλλικό στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την Άνοιξη του 2010.

Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδρομή της επίμαχης λίστας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης