Guardian: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα!

Guardian: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα!

Μοιάζει περισσότερο με εγκληματική συμμορία γράφει η βρετανική εφημερίδα - Χαρακτηρίζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής βίαια, κάνει λόγο για επιθέσεις σε μετανάστες και προτείνει την αποπομπή τους από τη Βουλή

Guardian: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα!
Δριμεία κριτική στη Χρυσή Αυγή ασκεί μέσα από την ιστοσελίδα της η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Ο Έλληνας αρθρογράφος Γιάννης Μπαμπούλιας χαρακτηρίζει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου «εγκληματική οργάνωση», ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει πως δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα, αλλά για «παιδί» του ναζισμού, το οποίο απαρτίζεται από υποδίκους που χρησιμοποιούν τη βουλευτική τους ασυλία, για να διαγραφούν τα αδικήματά τους.

Για να στηρίξει αυτό το επιχείρημα ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην πρόσφατη περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, όπου η Βουλή τελικά θα αποφανθεί εάν θα καθίσει η όχι στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σειρά αδικημάτων που αφορούν, κατά τη Δικαιοσύνη, στην εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή στην πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου. (
Διαβάστε σχετικά εδώ
Κλείσιμο
). Ο συντάκτης, μάλιστα, χαρακτηρίζει τον κ. Κασιδιάρη ως «μεμονωμένη περίπτωση κτηνώδους βίας».

Στο άρθρο μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα φλερτάρει με μια «εκτός νόμου» ρητορική τον τελευταίο καιρό, καθώς «οι βουλευτές του συνεχώς προσπαθούν να επισημάνουν ότι η Χρυσή Αυγή διαφέρει από τα άλλα κόμματα», ώστε μέσω του λαϊκισμού να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους.

«Έχουν δίκιο σε αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, αφού δρουν σαν συμμορία κακοποιών», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

«Αισθανόμαστε αηδία στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του στους οπαδούς του στις 25 Αυγούστου, οι οποίοι κρατώντας πυρσούς, φωνάζουν “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” - μια άμεση μετάφραση από το γερμανικό “Blut und Ehre”, το σύνθημα που χρησιμοποιούσε το  ναζιστικό κόμμα στην Γερμανία», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένας οργανισμός με  σαφείς επιρροές από τον νεοναζισμό, που έχει στόχο τη βία κατά των μεταναστών και επιθέσεις στις αντιρατσιστικές πορείες στο δρόμο: Μήπως αυτό ακούγεται σαν ένα νόμιμο δημοκρατικό κόμμα;», διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου και προσθέτει:

«Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ακροδεξιά κόμματα να χρησιμοποιούν λαϊκιστική ρητορική για να πείσουν τους οπαδούς τους, και για πολύ συγκεκριμένους λόγους: παρά τους ισχυρισμούς τους ότι  αποστρέφονται το κοινοβουλευτικό σύστημα, θέλουν να  επωφεληθούν από τα προνόμια των Ελλήνων βουλευτών».

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή μέσα από μια παρωδία της ελληνικής ιστορίας που χρησιμοποιεί, για να κερδίσει την εύνοια του ελληνικού λαού, προσβάλει κάθε δημοκρατική αρχή, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του, αν και δηλώνουν αποστροφή για τις κοινοβουλευτικές έδρες τους, φαίνεται πως απολαμβάνουν την προβολή του κόμματός τους, όπως και την επιπλέον χρηματοδότηση από την καλά λαδωμένη μηχανή των δημοσίων σχέσεων τους.

«Αναπτύσσονται μέσα στο ίδιο το σύστημα που ισχυρίζονται ότι περιφρονούν. Ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει πως αισθάνεται αηδία και άβολα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Λοιπόν κ. Μιχαλολιάκο, τα αισθήματα είναι αμοιβαία», καταλήγει το δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης