Επιστρατεύει την ΕΥΠ ο Δένδιας για τις πυρκαγιές

Επιστρατεύει την ΕΥΠ ο Δένδιας για τις πυρκαγιές

Τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – ΕΥΠ ζήτησε ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στις έρευνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε το νησί της Χίου στο Αιγαίο και το νησί της Ζακύνθου στο Ιόνιο πέλαγος

Εθεάθη το ανανεωμένο Suzuki Swift
Επιστρατεύει την ΕΥΠ ο Δένδιας για τις πυρκαγιές
Τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – ΕΥΠ ζήτησε ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στις έρευνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε το νησί της Χίου στο Αιγαίο και το νησί της Ζακύνθου στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ή αν όχι αποδείξεις ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί συνολικά 589 πυρκαγιές και ακόμα 16 σήμερα Τρίτη, γεγονός που οδηγεί το πυροσβεστικό σώμα στην απαραίτητη λήψη δραστικότερων μέτρων.

Κλείσιμο
«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιιουσία των Ελλήνων πολιτών» σημείωσε.

«Εξαιρετικά προκλητικές» χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τις δηλώσεις του κ. Δένδια. Χωρίς να αμφισβητήσει την αλήθεια της διαπίστωσης, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ο Υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση προσπαθούν «να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ήδη από τις αρχές Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ ο Στρατής Κόρακας είχαν καταγγείλει ότι στο νησί είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, επομένως ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό κάτι που είναι δυστυχώς και ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας – πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου με το επαρκές προσωπικό.»

Η κ. Παπαρήγα συμπλήρωσε ότι η αποστολή πυροσβεστικών δυνάμεων μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς είναι ανώφελη καθώς αυτές δεν γνωρίζουν καθόλου τις ιδιαιτερότητες του νησιού. Ανέφερε ότι το ΚΚΕ ζητά να αποζημιωθούν πλήρως οι μαστιχοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι της Χίου αλλά και ν’ αποκατασταθεί ο δασικός πλούτους και στα δύο νησιά σημειώνοντας ότι είναι κομβικής σημασίας να μην αλλάξει η χρήση γης στις περιοχές που επλήγησαν αφού, όπως κατήγγειλε, είναι γνωστό ότι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες διεκδικούσαν γη για τουριστικά συγκροτήματα και για τοποθέτηση ανεμογεννητριών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης