Αλ. Παπαρήγα: Σοβαρό πρόβλημα με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ

Αλ. Παπαρήγα: Σοβαρό πρόβλημα με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ

Για τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων ακόμη και πριν από το Δεκέμβριο, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Ομπάμα: Το Γκουαντάναμο δεν θα κλείσει στα τέλη Ιανουαρίου
Αλ. Παπαρήγα: Σοβαρό πρόβλημα με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ
Για τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων ακόμη και πριν από το Δεκέμβριο, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και η είσπραξη των εισφορών που πρέπει, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η γ.γ. της ΚΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την κατάσταση στο ΙΚΑ, αλλά και στον ΟΑΕΔ

Αναφορικά με τον ΟΑΕΔ τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς το ΙΚΑ του χρωστάει και δεν πρόκειται να καταβάλλει, και απειλούνται κυριολεκτικά τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας». Υποστήριξε επίσης ότι «έχουν αυξηθεί οι γνωστές ''μαϊμουδιές'' που τρέχουν οι δήμοι και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις, να κάνουν προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με συμβάσεις δύο μηνών, άρα αυτοί που δουλέψουν να διαγράφονται από την λίστα των επιδοτούμενων ανέργων».

Κλείσιμο
«Τι νόημα έχει να δουλέψεις για δύο μήνες με 400 ευρώ και να χάσεις το επίδομα 10 μηνών;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «έχει γραφτεί στον Τύπο πως σκέφτονται να κλείσουν τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ και να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια για τα επιδόματα ανεργίας, αυτό ακριβώς που κάνουν και με το ΙΚΑ, όπου τις εισφορές των ασφαλισμένων δεν τις αποδίδουν στον ΕΟΠΠΥ, αλλά τις χρησιμοποιούν για τις συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης