«Όχι» στις αιτήσεις για αποφυλάκιση Άκη και Σαχπατζίδη

«Όχι» στις αιτήσεις για αποφυλάκιση Άκη και Σαχπατζίδη

Τον τελικό λόγο πλέον έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βουλεύματά του για τον αν πρέπει ή όχι να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση των δυο κατηγορουμένων με όρους...

«Όχι» στις αιτήσεις για αποφυλάκιση Άκη και Σαχπατζίδη
Να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχουν καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος και ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματίας από την Κατερίνη, Γιώργος Σαχπατζίδης, ζητούν με σχετικές προτάσεις τους προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών οι εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός θεωρείται από την εισαγγελική λειτουργό την κ. Ευγενία Κυβέλου ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την εισαγγελέα- σε περίπτωση που υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού στο εξωτερικό,  εκείνος μπορεί να συνεχίσει τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γ. Σαχπατζίδης κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέρχεται από δωροδοκίες προς τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπογράψει δυο συμβάσεις για εξοπλιστικά (γερμανικά υποβρύχια και TOR – M1») κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Κλείσιμο
Στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Α. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε τέλεσης αξιόποινων πράξεων επικαλούμενος το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών από τη Δικαιοσύνη δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ακόμη, αναφέρει ότι ήδη βρίσκεται σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες», και ότι έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο η κυρία Κυβέλου θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με όρους, λόγω πλημελλούς φύλαξης των ελληνικών συνόρων.

Ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς φέρεται να εκπροσώπησε off shore εταιρείας (Torcaso) συμφερόντων – σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη – του Άκη Τσοχατζόπουλου στις διαδικασίες  μεταβίβασης, στη Μονή Βατοπεδίου, ακινήτων που κατείχε η συγκεκριμένη εξωχώρια εταιρεία. Στην απολογία του, πάντως, αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστήριξε ότι η συναλλαγή ήταν απολύτως νόμιμη και ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι κυρίες Κυβέλου και Σίσκου είχαν διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του Α. Τσοχατζόπουλου και είχαν συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Τον τελικό λόγο πλέον έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βουλεύματά του για τον αν πρέπει ή όχι να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση των δυο κατηγορουμένων με όρους.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και πρόταση εισαγγελέα επί της αίτησης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης