Σκηνικό πρόωρων εκλογών στήνει η Κυβέρνηση

Σκηνικό πρόωρων εκλογών στήνει η Κυβέρνηση

Σκηνικό πρόωρων εκλογών στήνει η Κυβέρνηση με τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε δρυμία επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι « ψέυδονται, παραπληροφορούν, πολεμούν την αληθεια και ιδεολογικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες». Επίσης τους καταλόγησε «συστηματική δημοκοπία, ανεφάρμοστες και ακοστολόγητες προτάσεις στο θέμα της οικονομικής κρί

Σκηνικό πρόωρων εκλογών στήνει η Κυβέρνηση με τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε δρυμία επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τους ότι « ψέυδονται, παραπληροφορούν, πολεμούν την αληθεια και ιδεολογικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες». Επίσης τους καταλόγησε «συστηματική δημοκοπία, ανεφάρμοστες και ακοστολόγητες προτάσεις στο θέμα της οικονομικής κρίσης, εμπαιγμό της κοινής γνώμης και αμετροέπεια».

Το διακύβευμα σήμερα είναι η υπευθυνότητα είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε : «Το δίλημμα υπευθυνότητα - ανευθυνότητα θα κρίνει τις επιλογές της κοινωνίας». Υποστήριξε ότι εκείνος που θα κερδίσει δεν είναι εκείνος που θα τάξει τα περισσότερα, αλλά εκεινος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το εκρηκτικό τοπίο της κρίσης.

Ο κ. Καραμανλής έκανε ανάλυση της διεθνούς πραγματικότητας και υπογράμμισε ότι «η οικονομία αναδυκνύεται σε μείζονα εθνική υπόθεση που αφορά την Κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές και εύκολες λύσεις και ότι η κρισιμότητα της συγκυρίας δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμούς, αλλά απαιτεί σχέδιο ευθύνης και διαρκή ευελιξία.

Με την σημερινή του τοποθέτηση στην οικονομική κρίση, ο κ. Καραμανλής στήριξε την οικονομική πολιτική και τον υπουργό του κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα στους βουλευτές, κυρίως της Λαικής Δεξιάς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα αμφισβητούν την οικονομική πολιτική και ζητούν ανασχηματισμό, με αντικατάσταση του υπουργού οικονομίας.

Πάντως το κλίμα στην ΚΟ εξακολουθεί να είναι βαρύ καθώς οι βουλευτές θεωρούν ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πτωτική πορεία και ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Η εικόνα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης που επικρατεί στην ΚΟ δεν άλλαξε με την σημερινή ομιλία του κ. Καραμανλή. Μαλλον δημιούργησαν μεγαλύτερο προβληματισμό μεταξύ των βουλευτών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4650008

Με επιστολή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απαντάει στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με αφορμή την άρνηση του τελευταίου για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους

mitsotakis_11

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιτροπή στον Επίτροπο Διεύθυνσης, Γιοχάνες Χαν, για την απόφαση της Αλβανίας να αρπάξει περιουσίες ομογενών στη Χειμάρρα – Ζητά ευρωπαϊκό μήνυμα προς την κυβέρνηση της χώρας

1
immigrants

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επικαλείται για τρίτη χρονιά τις έκτακτες συνθήκες στο μεταναστευτικό και παρατείνει για ένα ακόμα έτος τις προσλήψεις και αναθέσεις έργων κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης, ώστε τα κονδύλια να περνούν... κάτω από τα ραντάρ των ελεγκτικών μηχανισμών

13