Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες

Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες

“Οι βουλευτές την Κυριακή χωρίστηκαν σε δυνάμεις του εξορθολογισμού και σε δυνάμεις του λαϊκισμού”, είπε ο υπ, Υγείας – Παρόντες Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Πεταλωτής και αρκετοί βουλευτές

Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Αλλαγή ηγεσίας τις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες όπως χαρακτηριστικά είπε, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας κύριος Ανδρέας Λοβέρδος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στον όγδοο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Στην ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν πλήθος υπουργών βουλευτών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Λοβέρδος κατέθεσε την δική του πλατφόρμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας.

Καταρχήν αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και τόνισε πως το υπόδειγμα πρέπει να αλλάξει ενώ έφερε ως παράδειγμα τρεις τομείς που θα μπορούσαν άμεσα να αποδώσουν μεταρρυθμίσεις, τους ενέργειας, τουρισμού και ναυτιλίας. Επίσης πρότεινε να συσταθεί επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό κύριο Λουκά Παπαδήμο για το ΕΣΠΑ. Επιπλέον επανέλαβε μια παλιότερη πρόταση του για ενοποίηση των τομέων υγείας και κοινωνικών ασφαλίσεων σε ένα υπουργείο αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η ενότητα είναι προϋπόθεση σταθερότητας και εξήγησε πως η συμπόρευση του με τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο βασίζεται σε συγκλίνουσες απόψεις.

Ο κύριος Λοβέρδος χαρακτήρισε στρέβλωση του διαλόγου εντός του ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση περί αλλαγής ονομάτων και συμβόλων και ανέφερε πως το κόμμα χρειάζεται τόσο τα πρόσωπα του παρόντος όσο και καινούρια πρόσωπα που να έχουν διανύσει μια δημόσια διαδρομή.

Κλείσιμο
Τέλος, σχολιάζοντας την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή είπε πως οι βουλευτές χωρίστηκαν σε δυνάμεις του δημοκρατικού εξορθολογισμού και σε δυνάμεις του λαϊκισμού ή σε εκείνους που παρασύρθηκαν σε τοπικό επίπεδο.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κυρίου Λοβέρδου το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κύριος Βενιζέλος έκανε λόγο για μονόχνοτη και μονοδιάστατη ευρωζώνη αλλά και για ΠΑΣΟΚ που έχει ακρωτηριαστεί και χρειάζεται ανασύσταση.

Την ομιλία του κυρίου Λοβέρδου την παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Πεταλωτής, Κουκουλόπουλος, Μόσιαλος, Μπόλαρης, Μίχας, Γιαννακά, Κωνσταντινόπουλος, Γιαννακοπούλου, Μερεντίτη, Θ. Οικονόμου, Αηδόνης, Πρωτόπαπας, Τζάκρη και άλλοι.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ σχετικά) που είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα.

Δείτε εδώ όλη την εισήγηση Λοβέρδου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης