“Γιώργο ξεκαθάρισε αν στηρίζεις Παπαδήμο”

“Γιώργο ξεκαθάρισε αν στηρίζεις Παπαδήμο”

Συνεδριάζει το πρωί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με βαρύ κλίμα από τις παραιτήσεις στελεχών που θεωρούνται “παπανδρεϊκού” περιβάλλοντος

“Γιώργο ξεκαθάρισε αν στηρίζεις Παπαδήμο”
«Απασφαλισμένοι» είναι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την ανάγνωση των μέτρων που συμφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Οι μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Έτσι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης η κα ΜαριλίζαΞενογιαννακοπούλου και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος υπέβαλαν παραίτηση από την κυβέρνηση. Επίσης ο βουλευτής Άρτας κ. Παύλος Στασινός επίσης παραιτήθηκε από μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ αρκετοί βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Διαβάστε εδώ ρεπορτάζ σχετικά με τις αποστασιοποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Δεκάδες ακόμα βουλευτές απειλούν της ηγεσία του κόμματος με παραίτηση, ενώ ορισμένοι από αυτούς προτίθενται να ζητήσουν από τον κ. Παπανδρέου να δηλώσει ευθαρσώς αν στηρίζει και μέχρι ποιο σημείο τις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, λόγω των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί από τις παραιτήσεις στελεχών του δικού του περιβάλλοντος Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάντως διαρρέεται πως ο κ. Παπανδρέου θα εκφράσει την στήριξή του στην κυβέρνηση και θα καλέσει όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο.

Επίσης αρκετοί βουλευτές δεν πρόκειται να θέσουν την παραίτησή τους στην διάθεση της Βουλής, αν και είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν ξέρει αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και άρα να ακολουθήσουν διαγραφές.

Θολό είναι όμως το τοπίο όσον αφορά στις προθέσεις των κορυφαίων στελεχών. Η χθεσινή συνάντησή τους στο γραφείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (διαβάστε εδώ σχετικά) ερμηνεύτηκε από πολλούς ως την προετοιμασία μιας «στάσης» ενάντια στον κ. Παπανδρέου. Από την συνάντηση των κορυφαίων προκύπτει πως δεν θα τεθεί θέμα, τουλάχιστον από πλευράς τους, αμφισβήτησης του κ. Παπανδρέου.

Ορισμένοι εξ’ αυτών σημειώνουν πως το έλλειμμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι η αιτία των μεγαλύτερων προβλημάτων της κυβέρνησης…    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης