Καρατζαφέρης: «Δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα»

Καρατζαφέρης: «Δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα»

«Αν δεν μας κάνει το πακέτο, δεν θα το πάρουμε», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης για τις απαιτήσεις της τρόικας

Καρατζαφέρης: «Δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα»
«Αν δεν μας κάνει το πακέτο, δεν θα το πάρουμε», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης για τις απαιτήσεις της τρόικας, ενόψει της σημερινής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Ας το καταλάβουν καλά και οι τροϊκανοί αλλά και οι εγχώριοι εκβιαστές ότι δεν λειτουργώ καλά κάτω από συνθήκες εκβιασμού», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Το εξαιρετικό θέμα είναι εάν και πόσο θα αποφασίσουμε να είμαστε καλά παιδιά. Στην αυριανή συνάντηση δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λένε οι τροϊκανοί. Θα φτάσω βαθύτερα. Ποιος τα επιβάλει όλα αυτά; Τα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή μήπως η ΕΕ είναι όμηρος και υπόδουλος των ορέξεων της κ. Μέρκελ; Δεν δέχομαι, λοιπόν, αύριο, κατά καμιά έννοια, ό,τι θέλει να επιβάλει η κ. Μέρκελ».

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την ΕΕ να «αποδράσει από τις αγκαλιές ενός νέου Ράιχ» και τους λαούς της Ευρώπης να αντιτάξουν το ανάστημα τους σε αυτό το οποίο έρχεται. Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί άλλαξε η στάση του ΔΝΤ και από βατή έγινε ακραία και απάντησε πως αυτή η αλλαγή οφείλεται στη συνάντηση της κ. Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ.

Για τη δική του στάση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα, δεν θα υπογράψει επιστολή, ούτε θα κοινοποιήσει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, όπως έκανε την προηγούμενη φορά. «Υπάρχει πρωθυπουργός που εκπροσωπεί τη χώρα», επισήμανε. Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει και σε ακρότητες.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και μετά να περιμένουν να επανεκλεγούν ο Νικολά Σαρκοζί, η Άγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης