Θρίλερ μέχρις εσχάτων για τους μισθούς!

Θρίλερ μέχρις εσχάτων για τους μισθούς!

Πιέζουν για περικοπές έως 25% οι δανειστές - Αθήνα "Θα ήταν καταστροφή για έσοδα και ταμεία" - Πιθανό τελεσίγραφο για την σύσκεψη των αρχηγών την Κυριακή

Θρίλερ μέχρις εσχάτων για τους μισθούς!
Το θρίλερ για τους μισθούς, με επίκεντρο την πίεση της Τρόικας για περικοπές που φτάνουν εώς και το 25%, έχει μπει ίσως στην πιο "άγρια" φάση του. Η μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το βράδυ του Σαββάτου με τους ελεγκτές Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, η οποία κράτησε από τις 19.00 μέχρι τις 23.00, δημιουργεί την βεβαιότητα ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό την Κυριακή μπορεί να έχει ακόμη και τη μορφή τελεσιγράφου για την Αθήνα: "Κάνετε ό, τι ζητάμε ή χρεοκοπείτε"!

Παρόντες στη συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, με τον πρώτο να δηλώνει νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.

Κλείσιμο
Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις δηλώσεις Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί κατά της περικοπής των μισθών, προβάλλοντας το ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα λείψουν περί τα 6 δισεκατομμύρια από την οικονομία, εκ των οποίων τα 2,5 από τα ασφαλιστικά ταμεία και το 1 δισεκατομμύριο από τα δημόσια έσοδα.


Το ρεπορτάζ του protothema.gr θέλει να υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια (διαβάστε εδώ αναλυτικά) όπως λ.χ. ότι θα διατηρηθεί το Δώρο Χριστουγέννων, ενώ θα υπάρξουν περικοπές στα επιδόματα Πάσχα και αδείας και, κατά περίπτωση, στον κατώτατο μισθό.

Οι ελεγκτές επιμένουν και για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ακόμη και σε τομείς όπως η άμυνα και η υγεία, με τους αρμόδιους υπουργούς να λένε, τουλάχιστον προς το παρόν "OXI".

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάστε ακόμη εδώ
  για τις εξελίξεις περί το ελληνικό κούρεμα, για το οποίο η συμφωνία φέρται να βρίσκεται προ των πυλών, αλλά προφανώς εξαρτάται από την έκβαση των συνομιλιών με την Τρόικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης