Περίεργος διαγωνισμός από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας

Περίεργος διαγωνισμός από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας

Απίστευτα πράγματα εξακολουθούν να γίνονται στην Ελλάδα του Μνημονίου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ δεν υπάρχουν πόροι, όλως ξαφνικά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου....

Περίεργος διαγωνισμός από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας
Απίστευτα πράγματα εξακολουθούν να γίνονται στην Ελλάδα του Μνημονίου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ δεν υπάρχουν πόροι, όλως ξαφνικά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προχωρά σε διαγωνισμό επικοινωνίας ύψους 150 χιλ. ευρώ. Και δεν είναι τόσο το ύψος του ποσού αλλά περισσότερο η ίδια η διενέργεια ενός διαγωνισμού που δεν έχει νόημα. Κι αυτό διότι ένας φορέας που στοχεύει να αξιοποιήσει την περιουσία του Κράτους για πιο λόγο θα πρέπει να κάνει και επικοινωνία όταν τα θέματα αυτά τα τρέχουν πολιτικά στελέχη ή εκπρόσωποι του κράτους. Παράλληλα, τις ενστάσεις της για το χρονοδιάγραμμα του spec, που κατέθεσε με επίσημη επιστολή της η ΕΔΕΕ αφήοντας σαφή υπονοούμενα πως ο διαγωνισμός πηγαίνει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η επιστολή της ΕΔΕΕ


Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, Δημήτρης Γ. Μαύρος, αναφέρονται τα εξής:  «Ως εθνικός κλαδικός φορέας της Διαφήμισης και Επικοινωνίας, είναι προφανές ότι στηρίζουμε το κρίσιμο έργο του Ταμείου σας, ευχόμαστε την επιτυχία του και αντιλαμβανόμαστε την πίεση χρόνου κάτω από την οποία λειτουργεί. Στο πλαίσιο αυτό κατανοούμε, επί της αρχής, οποιοδήποτε διαγωνισμό για επιλογή αναδόχου, ο οποίος πραγματοποιείται με τη διαδικασία του επείγοντος και προβλέπει προθεσμίες, όπως αυτές που αναφέρονται στην ως άνω πρόσκληση.
Όταν όμως ο διαγωνισμός προκηρύσσεται προ των Εορτών και το χρονοδιάγραμμα καλύπτει ακριβώς αυτή την περίοδο, καταλήγοντας στην αργία των Θεοφανίων, δεν μπορούμε παρά, με καλή πίστη, να παρατηρήσουμε ότι χάνεται το όριο του μέτρου.

Προκειμένου να προστατευθεί αφενός η αξιοπιστία της διαδικασίας  και αφετέρου να επιδειχθεί ο απαιτούμενος σεβασμός στην σοβαρότητα του έργου και του αρμόδιου επαγγελματικού κλάδου, σας καλούμε να αναθεωρήσετε το χρονοδιάγραμμα της πρόσκλησής σας, τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη φάση».
Κλείσιμο

Ο διαγωνισμός

Σημειώνεται πως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Υπηρεσίες Συμβούλου Επικοινωνίας, αναζητώντας εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών με διεθνή εμπειρία και κάλυψη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι σήμερα Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου 2012  στις 15:00. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει τα διαπιστευτήρια τους και θα προχωρήσει στην κατάρτιση shortlist με τρείς εταιρείες, οι οποίες θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις το αργότερο μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2012. Η σύμβαση, που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο, θα έχει διάρκεια ενός έτους και το ενδεικτικό budget θα είναι στα 150.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης